07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İlkokulda Karma Oturma Krizi
İlkokulda Karma Oturma Krizi

İlkokulda Karma Oturma Krizi

Antalya’da bir ilkokul öğretmeni kız ve erkek çocukları karma oturtunca bir veli çocuğunu okuldan aldı.Milli Eğitim sorunu, sınıfı ikiye bölüp ikinci bir öğretmen daha atayarak çözmek istedi ama bu sefer de diğer veliler isyan etti.

Antalya’ya bağlı Döşemealtı İlçesi’ndeki Karataş İlkokulu’nda bir öğrenci velisinin kızlı- erkekli oturma düzenine karşı çıkması nedeniyle geçen yıl başlayan ve yaklaşık 1.5 yıldır devam eden kriz hala sürüyor. Geçen yıl ilkokul birinci sınıf öğrencileri, öğretmen G.K. tarafından karışık oturtuldu. Okula Aşağı Oba’dan taşımalı gelen kız öğrenci 7 yaşındaki M.K.’nın velileri B.K. ve M.K. çifti, çocuklarının bir erkek öğrenciyle aynı sırada oturmasına tepki olarak çocuklarını okuldan aldı.

Milli Eğitim çözümü sınıfı ikiye bölmekte buldu ama..
Velinin çocuğunu okula göndermemesi üzerine okul yönetimi de tutanak tuttu. Veli ikne edilemeyince öğretmeni başka bir okula vermek istediler. Öğretmen reddedince sınıf ikiye bölünüp başka bir öğretmen daha atandı.Kura çekimi yapılarak sınıflar oluşturuldu ve M.K.’nin de bulunduğu sınıfa ücretli öğretmen ataması yapıldı.
Bu sefer de diğer veliler isyan etti
Bu kez de öğretmen G.K.’nin sınıfından alınan öğrencilerin velileri uygulamaya karşı çıktı ve hem okul yönetimi hem de Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne itirazda bulundu. Bu öğrencilerin öğretmen G.K.’nin sınıfına gönderilmemesi üzerine, bu kez de M.K. dışındaki diğer öğrencilerin velileri çocuklarını okula göndermemeye başladı.Sorun hala çözülemedi..