07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hesabını Sen Vereceksin Diktatör Bozuntusu!”
“Hesabını Sen Vereceksin Diktatör Bozuntusu!”

“Hesabını Sen Vereceksin Diktatör Bozuntusu!”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, Silivri’de ziyaret ettiği Can Dündar ve Erdem Gül’ü anlattı. Erdoğan’a ” hesabı sen vereceksin diktatör bozuntusu” diye seslendi…

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

“Demokrasinin mihenk taşı medyadır”

“İki gazetecimiz hapiste. Gittik ziyaret ettik uzun uzun konuştuk.Eğer demokrasi diyorsak bunun mihenk taşı medyadır.Bunun sağcısı solcusu yok. Bunun ilericisi gericisi yok!”

“Bunun hesabını sen vereceksin diktatör bozuntusu!”

“Eğer siz medyaya baskı uygular haber yapmasını engellerseniz.. ‘Bunun hesabını vereceksin’ diyor bir diktatör bozuntusu. Bunun hesabını sen vereceksin sen! Bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakanının ‘Sizin ülkenizde gazeteciler neden tutuklu’ sorusuyla muhatap olması en acı durum. Efendim kaçacaklar. Olur mu telefon açıyorsun geliyor. Zaten yazmış yazacağını. Birileri yargıç cübbesi giyerek birilerinin talimatını yerine getiriyorsa orada yargı bağımsızlığı yoktur.”

“O soruyu soramıyorsanız ne işiniz var uçakta?”

“Cumhurbaşkanı uçakta gazetecilerle görüşüyor. Bir tane gazeteci tutuklu gazetecileri sormuyor. Korkuyorsanız o uçağa niye biniyorsunuz? Gazetecilik yapacaksanız o soruyu niye sormuyorsunuz? Ne işiniz var o uçakta?Hep Osmanlı diyorlar ya Osmanlı da medya özgürlüğüne büyük önem verirdi. Bari Ali Paşa’ya saygı duy. Yıllar önce bunu söylemiş. Gazeteci kamu adına soru sorar. O nedenle gazeteciler korunur. Üstelik anayasal güvence altına alınmıştır. Ama siz darbe dönemlerini aratmayan bir süreç izliyorsunuz.”