07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Genç Kadın Dövülerek Öldürülmüş
Genç Kadın Dövülerek Öldürülmüş

Genç Kadın Dövülerek Öldürülmüş

Ankara Çankaya’da bir rezidansta ölü bulunan 35 yaşındaki kadının ölümünün ardındaki sır aydınlandı.Genç kadın Milli Eğitim Bakanlığı’nda danışman olan sevgilisi tarafından dövülerek öldürülmüş.

Milli Eğitim Bakanlığı personeli Ayşe Atasayar , 13 Haziran’da, Çankaya’da bir rezidansta ölü bulunmuştu. Atasayar’ın, bakanlık danışmanı Murat Akar  ile ilişki yaşadığı, rezidansın da Akar’a ait olduğu belirlenmiş Akar gözaltına alınmıştı.

İlk ifadesinde ,eve geldiğinde Atasayar’ı 11 Haziran gecesi yüzüstü hareketsiz yatarken bulduğunu, ısrarına rağmen hastaneye gitmek istemediğini, 13 Haziran’da da kalbi durararak öldüğünü iddia etmişti. Soruşturmayı derinleştiren polis, Atasayar ile Akar’ın 11 Haziran’da bir mekânda eğlendiklerini, ilerleyen saatlerde ise tartıştıklarını belirledi. Atasayar’ın eğlence mekânından yalnız ayrıldığı, Akar’ın ise arkadaşlarıyla eğlenmeye devam ettiği öğrenildi. Atasayar’ın öldüğü gece, alkol ile hap içtiği de ortaya çıkmış,  alkolün etkisiyle gittiği Akar’a ait rezidansta kustuğu ve başını da lavaboya çarptığı belirlenmişti. Şüphe üzerine Murat Akar tutuklanmıştı.

Adli Tıp Raporu davanın seyrini değiştirdi

Hürriyet Muhabiri Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre Ankara Adli Tıp otopsi raporunda, Atasayar’ın ölümünün kafa travmasına bağlı beyin zarı kanamasına bağlı olduğu, vücudunda çok sayıda darp izi ve kırık kemik bulunduğu belirtildi.

Bunun üzerine, Akar hakkında kasten öldürmekten dava açıldı. 6 aydır cezaevinde bulunan Akar, müebbet hapis istemiyle yargılanacak.

Akar hakkında soru önergesi verilmişti

Murat Akar’ın adı MEB’in FATİH Projesi’ndeki yolsuzluk iddiasıyla gündeme gelmişti. Eski İstanbul Milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye şubatta verdiği önergede özetle, “Murat Akar’ın yeni aldığı villanın FATİH Projesi kapsamında ihaleleri alan firmalarca verildiği bilgisi doğru mu?” diye sormuştu. (Kaynak:Hürriyet)