07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fatsa’daki Rehine Krizi Sona Erdi

Fatsa’daki Rehine Krizi Sona Erdi

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kardeş, bir kişiyi yaralayıp 3 kişiyi rehin aldı. Kuyumcunun bulunduğu cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Sabah 9:30’dan bu yana süren  krizin ardından 2 soyguncu kardeş rehineleri serbest bırakarak polise teslim oldu.

polis

Ordu’nun Fatsa İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Hulusi Baba Caddesi üzerinde bulunan Hasan Gül’e ait kuyumcuya saat 09.30 gibi kar maskeli iki kişi ellerinde tabanca ile girerek altınları istedi. Soyguncular, müdahale etmek isteyen Hasan Gül’ün yeğeni Murat Gül’ü tabancayla vurup yaraladı. Kendini dışarı atan Murat Gül, çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kuyumcunun bulunduğu cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

polis2

Kardeş oldukları öğrenilen 2 soyguncu, Hasan Gül ile iki çalışanını içeride rehin aldı. Polisin ikna çalışmaları işe yaramayınca  2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi’nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.’nin Adana’da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.

Krizin 8. saatinda 2 soyguncu rehineleri tek tek serbest bırakarak polise teslim oldu. 3 rehinenin sağlık durumu iyi..

Operasyon için bölgeye özel harekat şubesi ekipleri de sevk edildi.İlçede gergin bekleyiş sürüyor.İşte rehine krizinin yaşandığı o anlar;