07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan “Biat Mektubu”nu Yaktı
Erdoğan “Biat Mektubu”nu Yaktı

Erdoğan “Biat Mektubu”nu Yaktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hürriyet Gazetesi’nin bugün 1. sayfadan yayımladığı “biat mektubu”na cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sarayda yaptığı konuşmada isim vermeden Doğan grubunu cemaatle işbirliği yapmakla suçladı.Bu Erdoğan’ın “biat mektubu”na yanıtı olarak görüldü.Erdoğan,”Paralel devlet adını verdiğimiz şer şebekesi, tüm imkanlarını Türkiye’nin kazanımlarına saldırmak için hareket etti. Kendilerini ülkemiz medyasının amiral gemisi olarak görenler de bölücü ve paralel örgütlerin bu ihanetine ortak oldular, destek verdiler. İş çevrelerinden bir grup da maalesef bu koroya katıldı.”dedi.

Hürriyet o “biat mektubu”nda ne demişti?

1 Kasım gecesi seçim CNNTÜRK’te seçim programına katılan Ertuğrul Özkök “17-25 Aralık’ı artık konuşmanın anlamı yok” demişti. Bugün de Hürriyet Gazetesi 1. Sayfasında 1 Kasım’dan sonraya bakmak başlığıyla bir yazı yayımlandı.
İşte o yazıdan bazı bölümler;

 

hürriyet-biat1 Kasım’da Erdoğan’ın ağırlığı hissedildi

“1 Kasım’da sandıktan kimsenin öngöremediği bir sonuç çıkmıştır. Alınan sonuç, AK Parti açısından bir başarı tablosudur. Bu başarıda, bütün süreçte ağırlığını hissettiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, aktif bir seçim kampanyası yürüten Başbakan SayınAhmet Davutoğlu’nun ve ayrıca bütün AK Parti kademelerinin rolü bulunmaktadır.”

 

Muhalif mecralar da mesajlarına dikkat etsin

“Bu alanda herkese, öncelikle de iktidara büyük sorumluluklar düştüğü tartışılamaz. İktidarın bu yönde toplumun bütün kesimlerini ikna edecek somut adımlar atmasını, “78 milyonu kucakladığı” yolundaki sözlerini gerçekten hayata geçirmesini diliyoruz. Gerilimlerin aşılabilmesi, aynı zamanda muhtelif mecralardan verilen mesajlarda gösterilecek özene de bağlıdır. Keza, ülkede giderek yaygınlık kazanan şiddet dilinin de bir an önce durdurulması gerekiyor.”

Birleştirici her adımın yanındayız
“Hürriyet olarak, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirmek, hukukun üstünlüğünü hâkim kılmak, devlet içindeki her türlü illegal yapılanmayla hukuk içinde mücadele etmek, ülkemizin çoksesliliğini yaşatmak, düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere tüm özgürlük alanlarını genişleterek demokrasiyi güçlendirmek, nefret ve ötekileştirme söylemlerine itibar etmeyerek birleştirici ve kaynaştırıcı bir rol oynamak ve terörü ortadan kaldırmak için atılacak her adımın yanında olacağımızı belirtmek isteriz.”

biat-mektubu