07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Eyy CNN! Beni Çek
Eyy CNN! Beni Çek

Eyy CNN! Beni Çek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özellikle Gezi Olayları’nın ardından hedxef tahtasına oturttuğu CNN İnternational’in konuğu oldu. ANtalya’da yapılacak olan G20 zirvesi öncesi Hala Gorani’nin sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın bu sefer gündemi Suriye ve mülteci sorunuydu.

İşte Erdoğan’ın daha önce CNN İnternational için söyledikleri ve dün yaptığı röportajın ayrıntıları;

 

Tarih: 6 Haziran 2013

Yer: Kazlı Çeşme AKP mitingi

“Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu. Hadi bakalım BBC bunu da gizle, CNN bunu da gizle, Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye’yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız. Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet samimi. Bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil.”

 

Tarih: 17 Haziran 2013

Yer: Yurt Dışı Danışma Kurulu Toplantısı

“CNN, Türkiye hükümetine karşı protesto mitingi diyor. CNN’in yayını bu. Karşı ataklar gelince bunu siliyor ama orada hem miting alanını gösteriyor. Çünkü herkes biliyor ki oraya gelenlerin hepsi bu ülkedeki anti-demokratik uygulamalara karşı toplandılar. Biz daha fazla dayanışma içinde olacağız. O mitinge gelenler vatanına, milletine, bayrağına sahip çıktı”

 

Tarih: 7 Temmuz 2013

Yer:  Haliç Kongre Merkezi TÜMSİAD Toplantısı

“Gazetelere ilan vererek Türkiye’ye en ağır hakaretler edenler, Mısır’da bir gecede yüzlerce insan katledildi, şimdi neredesiniz, bunu neden görmüyorsunuz. İstanbul’daki sokaktaki şiddet eylemlerini saatlerce yayınlayan BBC, CNN, diğer uluslararası medya, Mısır’da darbe yapıldı şimdi katliam yapılıyor. Bunu neden görmüyorsunuz? Neredesin ey CNN, ey BBC. Neden saatlerce canlı yayınla dünyaya duyurmuyorsunuz? Çünkü işinize gelmiyor”

 

Tarih: 3 Haziran 2014

Yer: TBMM AKP  Grup Toplantısı

“Bir tane o CNN’nin dalvakuğu oralarda bir şeyler yapmaya çalışıyor. CNN International yerlisi, geçen yıl 8 saat aralıksız yayın yaptı. Niye? Ülkemi karıştırmak için. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunların böyle hani özgür tarafsız bağımsız basın diye bir şeyleri yok. Bunlar görevli görevli, bunlar adeta ajan görevi icra ediyorlar.”

 

Ve dün…Yani 12 Kasım 2015

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya’daki G20 zirvesi öncesi CNN İnternational’dan  Hala Gorani‘nin sorularını yanıtladı… Bu sefer konu Suriye, IŞİD ve mülteci sorunuydu.

Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge talebinde ısrarlı olduklarını yineledi ve er geç bütün Avrupa ve ABD’nin  bu plana uyacağını söyledi.

“Şimdi hayır olmaz diyorlar yarın hepsi bunu da kabul edecek. Olmazsa B ve C planlarımız var gerekirse uygulamaya koyarız”