07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Demirtaş’tan Çok Sert Cümleler
Demirtaş’tan Çok Sert Cümleler

Demirtaş’tan Çok Sert Cümleler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partinin diğer yöneticileriyle birlikte Diyarbakır’da basın toplantısı yaptı. Demirtaş, Erdoğan ve Davutoğlu’na çok sert yüklendi. “Kürt halkına gelince kabadayı kesiliyorsunuz” dedi.

İşte Demirtaş’ın o açıklamasından satır başları;

“Kürt halkına gelince kabadayı kesiliyorsunuz?”

“Putin’e bir iki gün meydan okuyup sonra süt dökmüş kediye dönen Başbakan ve Cumhurbaşkanı, Musul’a asker gönderdikten sonra bir iki gün dünyaya meydan okuyup arkasından pısırık pısırık askerlerini oradan çeken Cumhurbaşkanı ve Başbakan. İsrail’e ‘one minute’ diye meydan okuyup dün gece 20 milyon dolara o değerleri pazarlayan Başbakan ve Cumhurbaşkanı, sıra Kürt halkına gelince mi kabadayı kesiliyorsunuz? Sıra Cizre’ye gelince mi kabadayı kesiliyorsunuz? ”

“Erdoğan ve AKP darbesine karşı haysiyetli bir direniş var”

“Yetmiyor, akşam sizin kanallarınızda ‘Hendek kazanlar cami yaktı’ diye yalan haberlerinizi izliyor buradaki insanlar. Türkiye’nin yarısı size inanıyor olabilir, arkanızda olabilir. Peki diğer yarısı? Operasyon katliam yaparak buradaki insanları AKP’li mi yaptınız? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne daha da yakınlaştırdınız mı? Böyle mi oldu zannediyorsunuz? Bugün, Erdoğan ve AKP darbesine karşı haysiyetli bir direniş var”

“Gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin onu yapsınlar”

Valilerin sokağa çıkma yasağı koymakla suç işlediklerini ileri süren Selahattin Demirtaş, “Kanun dışı davranan devletin kendisi. Polis, savcı, Başbakan, Cumhurbaşkanı kanun dışı iş yapıyor. Ne Anayasa’yı tanıyorlar ne yasayı. Ne yapacak halk peki? Kusura bakmasınlar. Gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin onu yapsınlar. Nereye şikayet etsinler? Kimse küçümseyerek bu darbeye karşı onurlu duruşu hiçleştirerek bu halkın tarihi mücadelesini durduracağını zannetmesin”