07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Çanakkale’de Öğretmen Yok Muydu?
Çanakkale’de Öğretmen Yok Muydu?

Çanakkale’de Öğretmen Yok Muydu?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan bir tuhaf açıklama…Operasyonların sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde, görev yapan personelinin bölgeden çekilmesine yönelik çağrılara Sağlık Bakanı’ndan ihanet suçlaması geldi…

İşte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun o açıklamasından detaylar;

Bakan Müezzinoğlu, “Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi” kapsamında sağlık muhabirleri ile Eymir Gölü’nde yaptığı bisiklet turunun ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Bir meslek örgütünün, terör olaylarının yaşandığı bölgede hayati şartların sağlanmadığı gerekçesiyle sağlık çalışanlarının çekilmesi yönünde çağrısı oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

“Bunlar ihanet cümlesidir”

“Bir defa her türlü güvenlik tedbirini almak durumundayız. Çekilmek kolaycılıktır. Bırakalım o zaman orayı. Güvenlik güçleri de çekilsin, emniyet de çekilsin. Sonra silahlı kuvvetler de çekilsin. Bunlar, ihanet cümlesidir. ‘Bu ülkenin vatandaşıyım’ diyen birinin söyleyebileceği cümle olabilir mi? Güvenlik tedbirleri için ne dedik, ’24 saat arkadaşlarımızın evlerine gidiş gelişlerinde güvenlik sorunu yaşıyorlar. Biz de bir hafta hastanede 24 saat dönüşümleri yapacak ekibi getirelim. Bunların bir kısmı gündüz bir kısmı gece dinlenir’.

“Çanakkale’de doktorlar çekildi mi?”

“Çekilelim’, ne demek bu?’ Nasıl bir cümledir bu? ‘Çekilelim’ cümlesini, bir ülkenin vatandaşının vatan sevgisiyle nasıl bağdaştırabiliriz? Çanakkale’de doktorlar çekildi mi? Tıbbiye mezunlarının tamamını biz o yıl Çanakkale’de kaybettik, 1915’te. Bu mesleğin bir meslek onuru var. İkincisi, vatan ve millet onuru var. Biz çekilmeyeceğiz, ne pahasına olursa olsun, hiçbir köşeden.”

 

Öğretmenler SMS mesajı ile bölgeden çekilmişti

Şırnak’ın Cizre ile Silopi İlçesi’nde görevli öğretmenlere SMS ile mesaj gönderilerek ‘hizmet içi eğitime’ alındıkları bildirilince öğretmenler ilçeleri terk etmişti. Öğretmenlerin ayrılışının hemen ardından da bölgede operasyonlar başlamıştı.

cizre-sms