07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bütün Suç Cemaatinmiş
Bütün Suç Cemaatinmiş

Bütün Suç Cemaatinmiş

2010 yılındaki KPSS’de soruların önceden sızdırıldığı iddiasına ilişkin soruşturma tamamlandı. 230 şüpheli hakkında dava açıldı.  İddianamede, soruların sızdırılması Cemaat faaliyeti olarak nitelendirildi. Savcı şüpheliler hakkında Gülen Cemaati üyeliğinden de ceza istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 yıldır sürdürülen KPSS soruşturması sonunda tamamlandı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman, 230 şüpheli hakkında 1500 sayfalık iddianame hazırladı. İddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede, 15 şüpheli “Terör örgütü kurmak ve yönetmek, kamu kurumu zararına zincirleme dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” ile suçlandı.

Ankara Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, YÖK, TÜBİTAK, MASAK gibi kurumlar ile bilirkişiler ve HTS raporlarına göre, yüksek net yapan şüphelilerin çoğunluğunun aynı dershane, okul ve şirket çalışanları olduğunu belirtildi. Savcılık ayrıca, sınavda 100 ve üzeri net yapan 3 bin 227 adaydan 1148’inin akrabalık bağının bulunduğuna, 896 adayın karı-koca olduğuna dikkat çekti.

 

Peki dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan KPSS iddalarına ne demişti?

Tarih: 11 Temmuz 2012

Erdoğan: KPSS’nin hemen ardından,terör örgütüne yakınlığı ile bilinen bir sitede sahte bir soru kitapçığı yayınlandı, amaç ne? KPSS gibi son derece hassas bir sınava gölge düşürmek. KPSS gibi milyonların umudu olan, geleceği olan bir sınavı terörize etmek, insanları en hassas yerlerinden incitmek….Terör örgütü bunu yapıyor. Buna sahip çıkan kim oluyor* Yine CHP oluyor”

Tarih:9 Eylül 2012

Erdoğan:Çok açık ve ağır konuşuyorum. Kurumlara yönelik, milleti galeyana getirmeye yönelik, bu davranışlar şerefsizliktir”