07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bunlar Hep Aşırı Demokrasiden
Bunlar Hep Aşırı Demokrasiden

Bunlar Hep Aşırı Demokrasiden

Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği, Balıkesir, Hatay ve Siirt’te düzenlenen KCK, YDG-H ve YPG operasyonlarında gözaltına alınan örgüt üyelerinin evinde çıkan  kitaplara “örgütsel döküman” dedi ve kitaplar hakkında toplatma kararı verdi…Kitapların arasında Hasan Cemal’in “Delila Bir genç kadın gerillanın dağ günlükleri” ve Tuğçe Tatari’nin “Anneanne ben aslında Diyarbakır’da değildim” kitabı da var…

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 11 Ekim Balıkesir, Hatay ve Siirt’i de kapsayan eşzamanlı operasyonunda 21 kişi gözaltına alındı. KCK, YDG-H ve YPG üyeliği iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin üzerinden çıkan kitaplar da örgütsel döküman olarak değerlendirildi. Kitaplar arasında  Hasan Cemal’in “Delila Bir genç kadın gerillanın dağ günlükleri” ve Tuğçe Tatari’nin “Anneanne ben aslında Diyarbakır’da değildim” kitabı da vardı.. 

“Kitap değil “örgütsel döküman”

Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği, o operasyonla ilgili görülen davada, kitapların “PKK/KCK terör örgütünün görüşleri doğrultusunda yayın yaptığı ve suç unsuru taşıdığına” hükmetti.

Kararda, “Ele geçirilen materyaller üzerinde yapılan incelemede, terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasının yapıldığı, suç işlemek için alenen tahrikte bulunduğu, suçun ve suçlunun övüldüğü kanaatine varılmıştır” denildi. Hakimlik, Basın Kanunu’nun 25. ve Anayasa’nın 28. maddesi gereği toplatma kararı verilmesine hükmetti.