07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bilal’in İşleri Kebap

Bilal’in İşleri Kebap

İtalyan gazetesi Corriere della Sera, Bilal Erdoğan’a “Zenginliğinizin kaynağı nedir” diye sordu. “İki dayımın da ortak olduğu BMZ şirketinin dışında İstanbul’da 5 restoranım var” yanıtını aldı.

Peki bu restoran işleri nerede ve kimlerle ortak? Bilal Erdoğan’ın restoran öyküsü Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited şirketi ile başladı.

Sermaye 300 bin Liradan 1.5 milyona Çıktı

Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketi 27 Ağustos 2009’da kuruldu. Şirketin ortakları Necmeddin Bilal Erdoğan, Mustafa Esenkal ve Ali Bahadır Yeşil. 2010 yılında Sümeyye Erdoğan’da şirkete ortak oldu. Ağustos 2010 itibariyle şirketin hisseleri şöyle oluştu: Bilal Erdoğan 120 bin, Sümeyye Erdoğan 90 bin, Mustafa Esenkal 60 bin ve Ali Bahadır Yeşil 30 bin TL. 25 Nisan 2012’de yapılan toplantıda sermaye 1.5 milyon TL’ye çıkartıldı. Sermaye artışı ile birlikte 1 milyon 200 bin TL’lik kısım 30 Mayıs’ta bir defada ödendi. Şirketin son haliyle ortaklık yapısı şöyle oluştu: BilalErdoğan 543 bin 500, Sümeyye Erdoğan 450 bin, Mustafa Esenkal 337 bin 500 ve Ali Bahadır Yeşil 169 bin TL ödedi.

2012’den Sonra Uçtu

2012 yılı Doruk Izgara için atılım yılı oldu. 20 Mart 2012’de toplanan ortaklar 2 şube açılışına birden karar verdi. Şaşkınbakkal’da Yufka Dürüm İşleri adı altında, Büyükçekmece’de ise Gülhane Izgara Kebap adı altında üçüncü şube açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra ise İstinye Park AVM’de Günaydın Köfte, Zorlu Avm’de Günaydın Köfte & Döner Türk Restoranı ve Gülhane Döner açıldı.

Filinta Bilal Erdoğan Çıkmıştı

Bilal Erdoğan ‘ın ortağı olan Mustafa Esenkal TRT’ye yüksek bütçe ile çekilen Filinta dizisinin ortağı Yusuf Esenkal’ın kardeşi. Yusuf Esenkal Cevahir AVM Pazarlama Müdürlüğü yaptığı dönemde Bilal Erdoğan Maya Kozmetik şirketini kurmuş ve ilk şubesini Cevahir AVM’de açmıştı. Filinta dizi setini Tayyip Erdoğan’da ziyaret etmişti.

Zorlu İlişkiler

Bilal Erdoğan’ın 2 tane restoranı bulunan Zorlu AVM yapımı ve sonrasında çok tartışılmıştı. Zincirlikuyu’daki zorlu center’da 232 bin metrekare yerine 615 bin metrekare inşaat yapılması tartışma konusu olmuştu. Yine Zorlu Holding 2013 yılında AKP’ye yasanın öngördüğünden çok fazla olan 1 milyon 844 bin lira tutan 40 bin koli yardım yapmıştı. 17/25 aralık tapelerinde zamanın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çevre Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ahmet Ayyıldız ve Zorlu Holding yöneticilerinin gizli toplantısı deşifre olmuştu. Bu toplantılarda Çevre Bakanlığı raporlarının Zorlu Holding lehine değiştirildiği iddia edilmişti.

Bilal Erdoğan 2013 yılında amcası Mustafa Erdoğan ve halasının kocası Ziya İlgen ile birlikte 3 milyon TL sermayeli BMZ Group Denizcilik ve İnşaat Sanayi A.Ş. isimli şirket kurmuştu.

Bilal Erdoğan’ın Restoranları

Yufka Dürüm İşleri Şaşkınbakkal

Günaydın Köfte Döner İstinye Park AVM

Gülhane Izgara Kebap BüyükÇekmece

Günaydın Köfte Döner Türk Restoranı Zorlu AVM

Gülhane Döner Zorlu AVM