07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Aziz Torun: Fazlasıyla Para Verip Helalleştim
Aziz Torun: Fazlasıyla Para Verip Helalleştim

Aziz Torun: Fazlasıyla Para Verip Helalleştim

Torunlar İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun Antalya’da bir konferansta konuştu… Aziz Torun 1 yıl önce asansör faciasında 10 işçinin ölümü ile ilgili; “krizi çok iyi yönettik. Hukukun öngördüğünden fazla para verip ailelerle anlaştık” dedi…

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin konferansında konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bir vatandaşın ” asansör faciasında krizi nasıl yönettiniz?” sorusuna “para ile çözdük” yanıtını verdi. İşte Azizi Torun’un o konuşmasından başlıklar;

Kusuru kabul etti ama “suçlu Alman firması” dedi

“Kazanın olduğu asansöre bir hafta evvel ben de binmiştim. O, bizim inşaat esnasında binaya çıkarken herkesin kullandığı iş makinesi. Hukuki olarak mahkeme süreci devam ediyor. Biz uluslararası bir asansör markasını kiralayıp oraya konumlandırma ve o süre içinde de bakımından ve işletmesinden sorumlu olacak şekilde anlaşmışız. Alman bir marka. Maalesef sonradan öğrendik ki çalıştırdığı teknik elemanları yeterli değilmiş. Kazanın meydana gelmesinde kusurlu oldukları mahkeme kayıtlarında da var”

“Paralarını fazlasıyla verdik ailelerle anlaştık”

“Yakınlarını kaybeden her aileyle yakından ilgilenerek, evlerine giderek, taziyelerde bulunarak, acılarını paylaştık. Yasal süreci de beklemeden tazminatlarını, tabi bu hiçbir zaman bunun karşılığı anlamında değil, en azından onların acılarını dindirmek, maddi mağduriyetleri gidermek anlamında fazlasıyla, hukukun öngördüğünün fazlasıyla vererek onlardan bir anlamda helallik alarak anlaştık. Ama yasal süreç devam ediyor.”

Parayı Reddetmişlerdi

Asansörde hayatını kaybeden Hıdır Ali Genç’in babası Mustafa Genç, kendisinin de Torun Center’da çalıştığını, şirketin para değil ev teklif ettiğini ancak bu teklifi reddettiğini söylemiş ve “Benim evim yok, okul lojmanlarında kalıyorum. Bunu duymuşlar, ‘Sana ev alalım’ dediler. Kabul etmedim. Bana böyle tekliflerde bulunacaklarına kafama sıksınlar daha iyi” demişti.

Yine Torun Center inşaatında ki asansörde ölen 10 işçiden Cengiz Tatoğlu’nun babası Selim Tatoğlu da , şikayetçi olmaması için kendisine 700 bin lira teklif edildiğini, ancak kabul etmediğini söylemişti.

6 Eylül 2014’te Mecidiyeköy’de yapımı süren Torunlar GYO binasında 10 işçi 32. kattan asansörle birlikte yere çakılarak hayatını kaybetmişti. O faciaya ilişkin 3’ü tutuklu 25 sanık hakkında dava açılmış, Davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, suçun vasfı ve mahiyeti mevcut delil durumu tutukluların tutuklu kaldıkları süre ve karartılacak delil bulunmadığı gerekçesiyle sanıkların tamamını tahliye etmişti… Oysa bilirkişi raporunda asli kusurlunun asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi olduğu belirtilmişti..