07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 5N 1Biat
5N 1Biat

5N 1Biat

Cüneyt Özdemir  CNNTÜRK’te yayınlanan  5N1K  programında Avrupa’da yaşayan Müslümanların sorunlarını anlattı.

Özdemir’in seçtiği “Avrupa’daki Müslüman toplumun sıkıntıları” haber dosyası Erdoğan’ın da dikkat çektiği konu olması bakımından önemli. Temmuz 2015’te Cakarta’da yaptığı konuşmada Erdoğan “Birlikte yaşama zarar veren dışlayıcı söylemlerin, Avrupa’da siyasi merkezde kolaylıkla yer bulabiliyor olması özellikle kaygı vericidir. Avrupa’da Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılık bizleri üzmektedir. Avrupa’da 5 milyona yakın vatandaşı bulunan Türkiye, bu tür olumsuzluklardan en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. 2011-2014 yılları arasında, Avrupa’da sadece Türk vatandaşlarına yönelik olarak kundaklama, fiziki saldırı, tehdit mektubu gibi 300’ün üzerinde eylem gerçekleşti. Avrupa’nın yaşadığı sorunların, içe kapanma refleksiyle çözülemeyeceği bilinmelidir” demişti.

5n1biat2   5n1biat3

1 Kasım öncesi özellikle sosyal medyada basın özgürlüğü ve AKP karşıtı twitleriyle dikkat çeken programcı Cüneyt Özdemir’in, 1 Kasım sonrası sosyal paylaşımlarının konusu da değişti.

İşte Özdemir’in 1 Kasım öncesi paylaşımları;

5n1biat-5 herif

 

Bunlar da 1 Kasım sonrasında paylaştıkları;

5n1biat müslümanlar

1 Kasım sonrası  daha çok sosyal içerikli kültürel paylaşımlar yapan Özdemir son olarak programında Avrupa’da yaşayan Müslümanların sorunlarını konu edindi.