07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 10 Yılda 29 Bin Kişi İntihar Etti
10 Yılda 29 Bin Kişi İntihar Etti

10 Yılda 29 Bin Kişi İntihar Etti

Türkiye’de son 10 yılda 29 bin kişi intihar etti.İntihar vakalarının yüzde 73’ünü erkekler oluşturuyor.Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Yumru medyayı uyardı:İntihar haberlerine yer vermeyin!

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen Ulusal Psikiyatri Kongresi’nde konuşan ,Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Yumru, Türkiye’de son 10 yılda yaklaşık 29 bin kişinin intihar sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi. Bunların yüzde 73’ünün erkeklerden oluştuğunu aktaran Doç. Dr. Yumru, yazılı, görsel ve sosyal medyada intihar haberlerinin yer almasının da intihara eğilimli insanları olumsuz etkilediğini vurguladı.

psikiyatri-kongresi

‘EKONOMİK KRİZ DÖNEMLERİNDE İNTİHARLAR ARTAR’

Kadın ve Ruh Sağlığı Çalışma Birimi’nde görevli Doç. Dr. Leyla Gülseren ise toplantıda yaptığı konuşmada ; intihar vakalarının nedenlerini, yalnız yaşıyor olmak, işsizlik, ekonomik sorunlar olarak açıkladı. Gülseren,”Ekonomik kriz dönemlerinde intiharlar artar” dedi..

MEDYAYA İNTİHAR UYARISI

TPD Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Yumru intihar vakalarının artışı konusunda medyayı uyardı.

“Bir intiharın haber sınırlarını aşan bir ölçüde anlatılması ya da gösterilmesi kişinin mahremiyetinin ve kişilik haklarının ihlalidir. Medyada intihar vakalarının tüm detaylarıyla dramatize edilerek, görsel öğeler eşliğinde sunulması, intihara eğilimli insanlar üzerinde olumsuz etkiler yarattığı bilinmektedir”