07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 Suç 4 Hukuk Skandalı
1 Suç 4 Hukuk Skandalı

1 Suç 4 Hukuk Skandalı

AKP Sinop Gençlik Kolları’nda yaşanan tecavüz ve şantaj skandalı 1 Kasım seçimlerini etkilemesin diye örtbas edildi. Sözcü Gazetesi’nden Kamil Elibol’un haberine göre, genç kadın şikayetçi oldu ama siyasetin adalete yaptığı baskı nedeniyle bir sonuç elde edemedi.

İşte Tecavüz ve Şantaj iddiasıyla başlayan hukuk skandalları;

 1 –  2013’de MHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Saraydüzü Belediye Başkanı’nın gençlik kollarında yönetici olan oğlu A.P. Gerze ilçe teşkilatı tanıtım ve medya başkanı Ş.A.’ya tecavüz etmekle suçlandı.
Olay seçim sonuçlarını etkileyeceği düşüncesiyle basından gizli tutuldu.

2 – Tecavüze uğradığını iddia eden AKP Gerze Teşkilatı gençlik kolları tanıtım ve medya başkanı Ş.A. şikayetçi oldu. Siyasi baskılar nedeniyle AKP Saraydüzü Teşkilatı medya ve tanıtım başkanı da olan A.P. hakkında gözaltı işlemi dahi yapılmadı.

3 –Tecavüz olayı sonrası genç kadının çıplak fotoğraflarını da çeken A.P. yeniden birlikte olmak için Ş.A.’ya bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşma tehdidinde de bulundu. Ş.A. telefonuna gönderilen mesajları da savcılığa verdi. Ancak tecavüz ve şantajla suçlanan A.P. Emniyetteki ifadesinde,  Ş.A. ile sevgili olduklarını ve kendisine zorla sahip olmadığını onun isteğiyle cinsel birliktelik yaşadıklarını öne sürdü. Şantaj suçu görmezden gelindi.

4 –Gerze Asliye Hukuk Mahkemesi, tecavüz mağduru Ş.A. hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında 6 ay koruma tedbiri kararı verdi. A.P. hakkında Ş.A. ile aralarında herhangi bir ailevi bağ (kocası gibi) bulunmamasına rağmen Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında ceza verildi.

 

AKP rozetini mecliste Erdoğan takmıştı

Tecavüz ve şantajla suçlanan A.P.’nin Saraydüzü Belediye Başkanı babası H.P. , 8 Temmuz 2013′de MHP’den istifa edip AKP’ye katıldı. H.P.’nin rozetini o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan Meclis’te yapılan grup toplantısı sonrası kendi eliyle takmıştı.