07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Seçim Rüşveti Bedelli Askerlik
Seçim Rüşveti Bedelli Askerlik

Seçim Rüşveti Bedelli Askerlik

Başbakan Yıldırım CNN Türk canlı yayınında Abdullah Gül’ün adaylığı, erken seçim takvimi, oy pusulaları ve bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Bedelli askerliğe bakış açımız olumlu. Orada istismar olmamalı sadece. Dikkate alınması gereken bir talep. Bedelli toplumsal talep yavaş yavaş biz askerlikte profesyonelliğe geçtik. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınacak bir konu” dedi.

Seçim Rüşveti Bedelli Askerlik

Başbakan Yıldırım CNN Türk canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

Abdullah Gül’ün adaylığı

“Abdulah bey aday olursa olur olmazsa olmaz. Bize ne. Aday olursa ortaya çıksın. Milletin işi gücü var. Ben aslında değerlendirmeleri yaptım. AK Parti ona bütün makamları verdi. Yeni vereceği bir şey yok. Başından beri görevim bitti ne görev verilirse yaparım demesini beklerdim. Erdoğan hiçbir faninin yapmayacağı şeyi yapıp kendi olabilecekken Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı yaptı. Bugün onları hatırla günüdür.

Seçim her zaman kendi içinde avantajları da vardır riskleri de vardır. Biz seçime her an hazır bir partiyiz. Olabildiğince oy oranımızı yükselteceğiz. Türkiye’nin önünde yeni bir dönem açılıyor o yüzden önemli bir seçim. Türkiye yönetimi değişti. Eskiden seçim olurdu, vekiller seçilirdi. Kimin hükümet olacağı belli olmazdı. Tek başına iktidar olduğunda sorun yok ama 90’lı yılları hatırlayın. Bir yerden bir rüzgar esti başka bir şeye dönüştü. O bakımdan bu sistem yüzde 50’den fazla vatandaşın desteğini alacaksınız. Bu önemli bir şey. Doğrudan demokrasi, hükümet.

Bedelli askerlik

“Bedelli askerliğe bakış açımız olumlu. Orada istismar olmamalı sadece. Dikkate alınması gereken bir talep. Bedelli toplumsal talep yavaş yavaş biz askerlikte profesyonelliğe geçtik. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınacak bir konu. Buradan elde edilecek gelirin savunma sanayine harcanması gerekir. Öğrencilerin af konusunda da teröre bulaşmayan öğrencilere verilecek.”

Erdoğan ‘doğru bulmadığını’ söylemişti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin erken seçime gitmesiyle birlikte tekrar beklenti oluşan bedelli askerlik konusunda ‘böyle bir gündemi doğru bulmadığını’ söylemişti.

Muhalefet arasındaki ittifak görüşmeleri

Üst akıl var. FETÖ bu da. Buradaki oluşumu Türkiye’nin güçlenmesi değil. Özellikle de Erdoğan’ın olmadığı bir yönetim istiyorlar

Saadet Partisi açıklaması

Saadet Partisi’nin Erbakan ile alakası yok. Tabanına saygım var. 28 Şubat’ta Erbakan’ın devrilmesi için her türlü yola girenleri ödüllendirilmesi budur. Bizim onlarla bir görüşmemiz olmadı”

15 vekil açıklaması

Ana muhalef partisinin durumu içler acısı. 15 vekil olayı ne kadar aşağılayıcı bir şey. Ne kadar isteksiz ve gönülsüz gitmişler. Seçmene saygısızlık. Bir şey alıp satar gibi anlaşma yapılabilir. Geri dönerlerse daha vahim bir şey. O zaman iskontolu alacaklar. Milletvekilliği için başvuracağım.

2 yıldır başımıza gelmeyen kalmadı. Her şeyin başı ve sonu var. O kadar mutlu ve huzurluyum ki. 2 yıllık bir sürede yaşanmayacak olaylarla baş başa kaldık. Milletimizin desteği, Allah’ın yardımıyla, Cumhurbaşkanımızın liderliği ile üstesinden geldik. Biz tarihi yaşıyoruz. Olaylar günlük gibi geliyor bize.

Meclis’teki gerginlik

Yalana tahammül edemem. Benim oradaki kontrolsüz tepkimin sebebi budur. O geceyi benimle beraber olanlar biliyor. O gece yapmamız gerekenleri yaptım, kahramanlık hikayesi çıkarmadım ki. Buna tabii en büyük katkı medyanındır. Orada hakikaten vatansever bir hareketti.

Avrupa seçim çalışması

Dün İçişleri Bakanı ve Maliye Bakanı Fransa’daydı. Onlar “Önceden bilgilendirme yaparsanız, olur.” dedi. Avrupa ektiğini biçiyor. PKK, DHKP-C’ye destek verdiler, bunlar sokağa çıktıklarında ortalık toz duman oluyor. Bugüne kadar bir sorun oldu mu? Kampyanya olsun olmasın yeter ki vatandaşımız gidip oy kullansın.

AKP-MHP ittifakı

Cumhur İttifakı 2 partinin ittifakı olarak gözüküyor ama halkın ittifakı aslında. Türkiye bazı tehditlerle karşı karşıya. Yurt içinde ve dışında teröre karşı mücadele veriyoruz. Bu az bir şey değil. Beka sorunu bu. Misak-ı Milli sınırları içinde bayrağımızı yurdun her köşesinde dalgalandırıcağız. Bir millet olacağız. 4 değerimiz var. Herkes bunu kabul edecek. Bizim MHP ile ittifakımızın çerçevesi belli. Cumhurbaşkanımız için kampanya yapacağız. Ayrı bir dil olmaz. Onun seçilmesi için canla başla çalışacağız. Milletvekili için ortak bir dil olacak.

Kürt seçmenler

Kürtlerin sorunu PKK’dır. PKK Kürtler için ne yapmış? Gözyaşı, kan, bölgenin kalkınmasını geciktirmiş. Bütün etnik gruplar bizim başımızın tacıdır. İnsanların gelecek beklentisi var. Buralarda ekonomi nasıl canlanacak gibi beklentiler var. Terör örgütüne prim vermiyor vatandaş. Dolayısıyla MHP ile farklı söylediğimiz bir şey yok. Aynı değerleri savunuyoruz. O bölgedeki Kürtler de aynı değerleri savunuyor.

6 Mayıs’ta manifesto yayınlanacak. Bir vizyon belgesi. Daha sonra aday tanıtım toplantısında seçim beyannamesi olacak. Bütün detaylar olacak. Ama 3 ana eksende, adalet, kalkınma ve demokrasi. E-Muhtıra sanal alemden gönderilen bir darbedir. Birçok badireden geçerek buraya geldi. Darbe yapmak isteyenler 15 Temmuz’u akıllarından çıkarmasınlar. Çılgınlık yapan bedelini öder. Türkiye’nin itibarını tüketmeye kimsenin hakkı yok. Hiçbir şey karşılıksız kalmaz. Er ya da geç bedel ödenir.

Cumhurbaşkanlığı sistemi devreye gireceği için 1-2 madde yürürlüğe girdi biliyorsunuz, 24 Haziran’dan sonra yeni sistemin işlemesi lazım. Sadece 1000’e yakın kanunda şekli değişiklik lazım. Teknik düzenlemeler, uyumla ilgili kanunlarda düzenlemeler var. Onun dışında da şeyler var. İcra ile ilgili kanunlar Cumhurbaşkanı’na bağlanacak.

Bakanlık sayıları azalacak

Bakanlıkların sayısı mutlaka azalacak. Cumhurbaşkanı belirleyecek tabii. Bakanlıklar mesela ekonomi ile bakanlıklar bir araya toplanacak.Yerel yönetimlerle ilgili bir değişiklik olmayacak. Ne kadar çok bakanlık o kadar bürokrasi demek.

Kamu çalışanları

Sözleşme güvence açısından bir sorun teşkil etmiyor. Öğretmenler için 5 sene şurada çalışacaksınız diye bir şart koyduk. Sözleşme performansı ve verimliliği artırıyor. Planlama yapıyoruz. Ücret bakımından aşağı değil.

Öğrenciler için af

Öğrencilerin af konusunu düşüneceğiz. Bunlara imkan sağlayabiliriz.

Rahip Brunson açıklaması

Onlarda yargı bağımsız da bizde değil mi? Başsavcı orada aynı zamanda Adalet Bakanı. Mahkemeye yazı yazıyor. Bu bağımsız yargı oluyor. Bizim ki başka oluyor. Brunson işi ile Hakan Atilla işi birbirinden tamamen bağımsız. Biz ABD ile ilişkilerimizi dostane bir şekilde sürdürmeye kararlıyız. Ekonomik, savunma sanayi alanında ciddi ilişkilerimiz var. Biz yapıcıyız. Bizim dediğimiz olsun derlerse olmaz. Anlaşmak ne demek.

Seçim tahmini

İlk turda seçimi halletmek. Milleti iki turla yormaya gerek yok.