07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Pendik’te Tehlikeli Provokasyon
Pendik’te Tehlikeli Provokasyon

Pendik’te Tehlikeli Provokasyon

HDP Pendik İlçe binası bir grup tarafından ataşe verildi. Polisin soruşturması kapsamında saldırgan 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Pendik’te Tehlikeli Provokasyon

Mezopatamya Ajansı’nın haberine göre, İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Pendik İlçe Örgütü’nün binası kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Kapıları kırıldıktan sonra içeri girilen binada bulunan eşyalar tahrip edildikten sonra ateşe verildi. Tamamen yanan parti binasının kim yada kimler tarafından konusunda ise bilgi edinilmedi. Öte yandan binayı yakan kişinin güvenlik kameralarına yakalandığı ve bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Saldıran 8 kişi yakalandı

HDP’nin Pendik Hatboyu Caddesi’nde bulunan ilçe binasına saldırarak maddi zarar veren 8 kişi, polisin anında müdahalesiyle kısa sürede yakalandı. Yaralı ya da can kaybının yaşanmadığı olayın ardından HDP ilçe binasında inceleme yapan güvenlik güçleri, kimlikleri tespit edilen 8 saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Olayda HDP ilçe binasında oluşan zararın dışında yaralı olmadığı öğrenildi.  Yakalanan 8 kişinin polisteki işlemlerinin devam ettiği, yarın adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.