07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mutlu ve Çapkın İçin Karar Verildi
Mutlu ve Çapkın İçin Karar Verildi

Mutlu ve Çapkın İçin Karar Verildi

FETÖ kapsamında yargılanan eski İstanbul Valisi Mutlu ve eski Emniyet Müdürü Çapkın hakkında mahkeme karar verdi. Mutlu’yu 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi ve tahliyesine hükmetti. Çapkın da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mutlu ve Çapkın İçin Karar Verildi

FETÖ soruşturması kapsamında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da aralarında bulunduğu 7’si tutuklu 14 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Mutlu’ya 3 yıl 1 ay 15 gün hapis

Davaya bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mutlu’nun tahliyesine karar veren mahkeme heyeti ayrıca sanık Mutlu’ya yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Çapkın’a 2 yıl 21 ay hapis

Tutuksuz sanık İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çapkın hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Ayrıca Mutlu ve Çapkın’ın diğer bütün suçlardan beraatine karar verildi.

Kararın ardından dışarı çıkan Hüseyin Çapkın; “Türk adaletine hep inandık, güvendik tahliye olduk. Küçük bir takıntımız var ama tahliye olduk tabi. Adalet sistemine inandık, çok şükür tahliye olduk, sevinçliyiz. Bizden vatan haini çıkmaz. Özeti bu.” dedi.

Hüseyin Avni Mutlu tahliye edildi

Hüseyin Avni Mutlu, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Tahliye edilen Mutlu, “Zor bir görev yapıyorsunuz, bu tutumunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. İlave söyleyeceğim bir şey yok çok mutluyum” dedi. Hüseyin Avni Mutlu’yu yakınları ve avukatı karşıladı.

Cezaevi çıkışında kısa bir açıklama yapan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Kış gününde bu mutlu anımızı bizlerle paylaşmak üzere bir arada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Gecenin bu saatinde objektiflerinizi uzatmak suretiyle haber haline getirmeye çalıştığınız için, zor bir görev yapıyorsunuz biliyorum. Gece gündüz çalışıyorsunuz, bu tutumunuz nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. İlave söyleyeceğim bir şey yok çok mutluyum” dedi.