07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşçilere Para Yok, Almanya Gezisine Var
İşçilere Para Yok, Almanya Gezisine Var

İşçilere Para Yok, Almanya Gezisine Var

15 taşeron işçiye 5 aydır maaşlarını ödemeyen AKP’li Belediye Başkanı, “kardeş şehri ziyaret” gerekçesiyle 15 kişilik heyetle Almanya seferine çıktı. Heyetin sadece bilet masrafı 60 bin lira.

İşçilere Para Yok, Almanya Gezisine Var

Giresun’un Tirebolu İlçesi’nin AKP’li belediyesinde “maaş skandalı” yaşanıyor. Belediyede görevli 115 taşeron işçi, 5 aydır aylıklarını alamıyor. Kadroya aldıkları taşeron işçilere “Paramız yok” diyerek maaş ödemeyen AKP’li Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak ise 15 kişilik bir heyetle Almanya seferine çıktı. “Kardeş şehri ziyaret” gerekçesiyle Almanya’ya giden heyetin sadece bilet parası 60 bin lira tuttu.

“ÖZGÜVEN PATLAMASI OLDU”

Odatv’de yeralan habere göre, Belediyenin Tirebolu Kentsel Dönüşüm Şirketi’ne bağlı 155 işçi, ocak ayından bu yana maaş alamıyor. Şirketin genel müdürü Selçuk Abanoz, Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’e yaptığı açıklamada, işçilerin maaş alamadıklarını doğruladı ve işçileri suçlayıp, “Kadroya geçtiler ya, özgüven patlaması oldu. Maaşlarını alamıyorlar ama içinde provokatörler de var. Belediyede maddi sıkıntı vardır. Bir duraklama döneminden geçiyor” dedi.

İŞÇİYE YOK, ALMANYA’YA VAR

İşçilere 5 aydır maaşlarını vermeyen Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak, aralarında MHP, CHP il başkanları ve STK temsilcilerinin de olduğu 15 kişiyle Almanya’ya gitti.

6 Mayıs’ta başlayan bir haftalık gezi belediyenin web sitesinde “Başkanımız Abdullah Karabıçak, kardeş şehir Marbach’ın Belediye Başkanı Jan Trost’un daveti üzerine, Marbach şehrini ziyarete gitmiştir” denildi.