07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İlkokul Çocuklarının Kıyafetine Sansüre Soruşturma
İlkokul Çocuklarının Kıyafetine Sansüre Soruşturma

İlkokul Çocuklarının Kıyafetine Sansüre Soruşturma

Mersin’de Kazanlı İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında 3. sınıf öğrencisi kız çocuklarının dans gösterisinin kıyafetleri nedeniyle yarıda bırakılması hakkında soruşturma başlatıldı.

İlkokul Çocuklarının Kıyafetine Sansüre Soruşturma

Cumhuriyet gazetesinden Abidin Yağmur’un haberine göre,  Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’ndeki Kazanlı İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında 3. sınıf öğrencisi kız çocuklarının dans gösterisinin kıyafetleri nedeniyle yarıda bırakılması skandalı üzerine Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ile okul müdürü Zülfikar Tekin hakkında soruşturma yürütmesi için müfettiş görevlendirildiği öğrenildi.

Muhtarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü yalanladı

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, kız öğrencilerinin gösteri sırasında giyindiği kıyafetlerin ‘eğitim ortamına uygun olmadığını’ söylemiş ve bazı muhtarların da o kıyafetlere tepki gösterdiğini ileri sürmüştü. Tören sırasında okulda olan 3 muhtardan biri olan Kazanlı Muhtarı Süleyman Serin, “Bizim çocukların kıyafetiyle ilgili bir yorumumuz kesinlikle olmadı. Gösterinin neden yarıda bırakıldığını ilk anda biz de anlamadık. Daha sonra kıyafetle ilgili konuşmalara tanık olduk. Hiçbir muhtarımız bu konuda bir yorum yapmadı. Benim öz yeğenim oynuyor orada, bizim çocuklarımız oynuyor, onlar bizim çocuklarımız. Biz nasıl öyle şey söyleyebiliriz? Muhtarlar olarak adımızın bu olayda anılmasından rahatsız olduk. Adeta topu bizim üzerimize attılar” dedi.
CHP incelemelerde bulundu
Kazanlı Mahallesi’ne giderek velilerle ve okul idaresiyle görüşen CHP Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, “Bize göre bu kesinlikle kıyafet tartışması değil zihniyet tartışması. 9 yaşındaki çocuklara kadın gözüyle bakılmasını kabul edilemez buluyoruz. Orada çocukların psikolojisi hiç düşünülmemiş” ifadelerini kullandı.

Eğitim İş: özür dileyip istifa etsinler

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar da, okulda yaşananları “bir insanlık ve eğitim faciası” olarak gördüklerini söyledi. “Küçücük çocukları cinsel bir obje olarak gören ve kıyafetleri yüzünden programlarını yarıda kesen bu davranış, şu an milli eğitimi ve okulları idare eden zihniyetin dışa vurumudur. Atatürk tarafından verilen hakları gasp edilen çocuklar arkadaşlarının ve ailelerinin önünde rencide edilmiştir” diyen Boyar, okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün çocuklardan özür dilemesi ve istifa etmesi gerektiğini söyledi.

skandal