07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “İkimiz de Trabzonluyuz… Aynı Deredeniz Yani”
“İkimiz de Trabzonluyuz… Aynı Deredeniz Yani”

“İkimiz de Trabzonluyuz… Aynı Deredeniz Yani”

İçişleri Bakanı ve AKP MKYK Üyesi Süleyman Soylu, Habertürk TV’de Akılda Kalan programında Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı. Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile aralarında bir problem olduğu iddialarına ilişkin soruya yanıt verdi.

“İkimiz de Trabzonluyuz…Aynı Deredeniz Yani”

Bakan Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile aralarında bir problem olduğu iddialarına ilişkin soruya ise Albayrak’ın iyi arkadaşı olduğunu belirterek yanıt verdi. Türkiye’nin enerji alanında planlayan ve yöneten hale geldiğine işaret eden Soylu, Bakan Albayrak’ın bu konudaki başarısına dikkati çekti.

“AYNI DEREDENİZ”

Soylu, “Tezviratlar hep olur, hep yapılacaktır. Hep de gerçekleşir, bizden önceki hükümetlerde de… ‘Bir zokayı yutturabilir miyiz’ diye bakarlar. Bakılacaktır da. Yani bizim de o zokayı yutmamamız lazım. Bu kadar işlerle uğraşan adamlar, bir de bunlarla meşgul olursa yanlış olur. Bir de Berat Bey ile ortak özelliğimiz, ikimiz de Trabzonluyuz. Aynı deredeniz yani.” açıklamasını yaptı.

DEMİRTAŞ’A TAHLİYE İSTEĞİ

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi için Millet İttifakı’ndaki cumhurbaşkanı adaylarının çağrılarının hatırlatılması üzerine Soylu, ideolojik aktarımların dışında, bölge insanın derdinin, isteğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Bunun da Ankara’da plazalarda oturarak birilerinin söylemesiyle bilinemeyeceğini ifade eden Soylu, “Ömründe, hayatında kimin yakasına bir kadın yapışmış da, ‘Sen devletin adamısın, benim kızım dağa çıktı. Onu kurtar.’ demiş. Ankara’dan söylemek kolay.” dedi.

Bölgedeki belediye başkanlarının partisinin eş genel başkanının kim olduğunu soran Soylu, şunları söyledi:

“Bu belediyeler kime bağlıydı? Demirtaş’a. Bu belediyeleri kim idare ediyordu? PKK. Demirtaş PKK ile birlikte belediyeleri idare ederken teröre giden paralar, teröre giden araçlar… Belediyeler ve HDP’nin merkezleri dağa adam alma teşkilatı olarak çalışıyor. Teslim olan PKK’lılara nasıl katıldığını soruyorsun, ‘Ben HDP parti binasına gittim. Sıkıntım vardı. Dediler ki, seni hemen dağa gönderelim. Beni hemen bir araçla birisi aldı, şu şu hattan götürdü.’ Böyle yüzlerce ifade var. Şimdi bütün bunların içerisinde Muharrem İnce veya Akşener veya rahmetli Erbakan’ın partisinin şu anda başında bulunanlar bunları bilip de mi yoksa bilmeden mi konuşuyorlar?”