07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İBB Bu Görüntülere Rağmen Göz Göre Göre Vatandaşı Suçlamış
İBB Bu Görüntülere Rağmen Göz Göre Göre Vatandaşı Suçlamış

İBB Bu Görüntülere Rağmen Göz Göre Göre Vatandaşı Suçlamış

Maslak İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu’nda 27 Şubat’ta meydana gelen ve bir kişinin yaralandığı yürüyen merdivenin çökme anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde çok sayıda kişinin kazadan kıl payı kurtulduğu görülüyor.

İBB Bu Görüntülere Rağmen Göz Göre Göre Vatandaşı Suçlamış

Olay, 27 Şubat’ta İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu’nda meydana geldi. Yürüyen merdivenlerin çökmesi sonucu bir kişi, oluşan boşluğa düşerek yaralanmıştı. İtfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışmaları sonucu kurtarılan Mehmet Ali Erik, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmıştı. Saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı.

Görüntülerde çok sayıda kişi çalışmayan yürüyen merdivene doğru yürüyor

Görüntülerde, çok sayıda kişinin çalışmayan yürüyen merdivenden aşağı doğru yürüdüğü görülürken, duran merdivenlerin aniden hareket etmesi üzerine birçok kişinin düştüğü görülüyor. Mehmet Ali Erik’in de boşluğa düşerek kaybolduğu kameraya yansıyor. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir saatlik çalışmanın ardından Erik’i kurtardı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Erik, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına aldı.

İBB “uyarı tabelasını dikkate almayan bir vatandaş” diye açıklama yapmıştı

Yaşanan olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yaralanan Mehmet Ali Erik’in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada yaralanan Mehmet Ali Erik suçlanmıştı. Yapılan açıklamada, “Maslak Ayazağa metro istasyonunda 17.30 sıralarında bakımı yapılan yürüyen merdivenin önündeki uyarı-koruma tehlike uyarı tabelasını dikkate alamayan bir vatandaş, yürüyen merdivene binmiştir. Bu sırada hizmet vermeyen ve bakımı yapılan merdivende tambur boşalması meydana gelmiş, basamaklar çökerek vatandaş merdiven altına düşmüştür. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye vatandaşı sıkıştığı yerden kurtarmıştır. Hastanede tedavi altına alınan yolcumuzun ortopedi uzmanı tarafından yapılan ilk muayenesinde sol kolunda kırık olduğu, diğer kolunda ve bacaklarında ezikler olduğu belirtilmiştir. Kesin bilgilerin tomografi sonuçlarından sonra söyleneceği belirtilmiştir” denilmişti.