07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dayanışma Her Şeydir… Barış Atay Serbest Bırakıldı
Dayanışma Her Şeydir… Barış Atay Serbest Bırakıldı

Dayanışma Her Şeydir… Barış Atay Serbest Bırakıldı

Oyuncu Barış Atay, Yusuf Yerkel’in tekmelediği madenciyle ilgili özür tweet’ine “Yargılanacaksınız”  diye yanıt vermişti. Ahmet Hakan, Atay için “Bu adama haddini bildiriniz” diye yazmı,, Atay dün sabah gözaltına alınmıştı. Dün akşam saatlerinde adliyeye çıkarılan Atay gece yeniden Emniyete gönderilmişti. Atay gece yarısı serbest bırakıldı.

Dayanışma her Şeydir… Barı Atay Serbest Bırakıldı

 

Atay, Emniyet’teki sorguda, hedef gösterilmesine neden olan tweet’i ile ilgili şunları söyledi:

“Yusuf Yerkel’in geçtiğimiz 4 yıl boyunca bununla ilgili hiçbir üzüntü belirtmediğini ve hatta tekmeyi yiyen işçinin yargılandığını biliyorum. Hatta bir daha iş bulamadığını da biliyorum. O yüzden özrünü samimi bulmadım ama daha önemlisi bir suçun karşılığı özür değil yargılanmaktır. Sosyal medyada özrün kabul edilmesini toplumsal huzur adına bazı şeylerin sineye çekilmesini ısrarla yazanları görünce ben de Yusuf Yerkel’e istinaden, Yusuf Yerkel’in ağlak özrüne ve tavrına istinaden bu süreçte suç işlemiş olan ya da olma ihtimali bulunanları kast ederek ve Türkiye’nin her şeye rağmen bir hukuk devleti olduğunu düşündüğümden bu tweet’i paylaştım.”

Atay’a Emniyet’te Afrin operasyonu ile ilgili tweet’i de soruldu. Atay, “Afrin coğrafi olarak Suriye’ye ait bir bölgedir ve doğal olarak Suriye halkına aittir. Türkiye’de yaşayan bir yurttaş olarak ailem ile birlikte Antakyalı biri olarak gelişmeleri yakından takip ediyorum. Savaşın başladığı 2011 yılından bu yana AKP dış politikasının Suriye konusunda Türkiye’yi zor durumda bıraktığını düşünüyorum. Hükümet politikalarını eleştirmek bir yurttaşlık hakkıdır” dedi.

Adliyeden geri döndü

Dün saat 16.00 civarı adliyeye sevk edilen Atay, Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Ersoy Altıntaş tarafından sorgulanacaktı. Ancak savcı Altıntaş, Atay’ın gözaltı sırasında el konulmayan telefonunu incelenmesi için Emniyet’e gönderdi.

Gece yarısı serbest bırakıldı

‘Tekmeci müşavir’ Yusuf Yerkel’in ‘özrü’nden sonra yaptığı açıklamalardan sonra sabah saatlerinde gözaltına alınan oyuncu Barış Atay geceyarısı serbest bırakıldı.

Avukat Efkan Bolaç Twitter hesabından Barış Atay’ın serbest bırakılacağını duyurarak şöyle yazmıştı:

“Barış atay serbest bırakılıyor. Az önce emniyetten aradılar barışı almaya gidiyorum. Dayanışma her şeydir bu unutulmasın..”