07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP Karaman’da Skandal!
CHP Karaman’da Skandal!

CHP Karaman’da Skandal!

Ensar skandalını araştırmaya vakit bulamadığını söyleyen Karaman Chp İl Başkanı İsmail Atakan Ünver CHP’den Milletvekili  aday adayı oldu. Ünver, Ensar Vakfı’ndaki çocuk tecavüzü davasında hemşehricilik yapmış ve dava hakkında soru soran gazetecilere “vaktim olmadı” diyerek skandalın üzerini örtmeye çalışmıştı.

CHP Karaman’da skandal!

Aynı zamanda avukat olmasına rağmen çocukların çığlığı için vakti olmayan CHP il başkanı niye aday olduğunu Karaman’daki yerel bir internet sitesineaçıkladı.  9 mayıs’ta yaptığı röportajda her konuda konuşuyor ve yine sadece ENsar Vakfın’Daki çocuk istismarı konusunda tek kelime söylemiyor.

İşte o röportajı;

“24 Haziran Erken Genel Seçimleri için CHP İl Başkanlığı’ndan istifa ederek Milletvekili aday adayı olan Av. İsmail Atakan Ünver, aday adaylığı ve yapacakları ile özgeçmişini şöyle açıkladı;
“Siyasette hep tabanın gücüne inandım ve güvendim. İl Başkanlığı görevine geldiğim günden itibaren sokak sokak gezmeyi, kapı kapı dolaşmayı, partililerimizin ve hemşerilerimizin elini sıkmayı, hatırını sormayı, gönlünü almayı kendim ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım açısından en önemli görev olarak gördüm. Bu yönde örgütümüzle birlikte yaptığımız çalışmalarla partilimizin inancını diri tutmaya ve hemşerilerimizin güvenini kazanmaya gayret gösterdik. Herkesin sustuğu dönemde konuşarak, yazarak, söyleyerek partim adına toplumsal duyarlılıkların sözcüsü olmaya çalıştım. Bugün geldiğimiz noktada, bunu da büyük ölçüde başarmış olduğumuzu ve hemşerilerim nezdinde karşılık bulduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum.
Üç buçuk yıla yakın bir süre onurla ve gururla yerine getirdiğim İl Başkanlığı görevimden ayrılıp, örgütümün de desteğiyle partim, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karaman Milletvekili Aday Adayı olurken; ülkeme, milletime, hemşerilerime ve memleketim Karaman’a hizmet etmek, partilim olsun olmasın tüm hemşerilerimin, yani Karaman’ın sesi olmak adına ortaya bir iddia koymayı üzerime düşen bir görev olarak gördüm.
Allah nasip eder ve hemşerilerim de miletin vekili olmam yönünde takdir buyurursa; Türkiye’mizin geçtiği ve geçeceği kritik süreçler ile ülkemizde parlamenter demokrasi ve kuvvetler ayrılığı, hak ve özgürlükler, adalet anlayışı ve hukuk devleti, ekonomi, dış politika, eğitim, siyasi ayrımcılık ve toplumsal barış, terör gibi alanlarda 16 yıllık AKP iktidarı sonunda ortaya çıkan sorunların çözümünde Karaman’ımızın da söz sahibi olmasını sağlamak, bunun yanında ufukta görünen “millet” iktidarında Karaman’ımızın hak ettiği şekilde temsiliyle Karaman’ımızın kendine özgü sorunlarının çözümünü gerçekleştirmek, hemşerilerimin Ankara’da çalacak kapısı, söyleyecek sözü, tutacak eli olmak için çalışacağım ve bunları da Karaman’dan ve Karamanlı’dan kopmadan yapacağım.
Son olarak şunu söylemek isterim:
Yolları kapattılar; AÇACAĞIZ.
Ufku kararttılar; AYDINLATACAĞIZ.
Yurdumuzu viran ettiler; ŞENLENDİRECEĞİZ.
Sonunda TÜRKİYE’M KAZANACAK…”

“Vaktim olmadı… Neyle ilgileneceğime ben karar veririm”

Gazeteci Mustafa Hoş,  Gazeteportt için  Ensar  Vakfı ‘ndaki çocuk tecavüzlerine ilişkin İsmail Atakan Ünver’i aramış ve şu skandal yanıtları almıştı;

 

-Atakan Bey Karaman’daki olayla ilgili bir bilginiz var mı?

-Dava açıldı diye biliyoruz. Başka bir bilgim yok.

-Siz aynı zamanda avukatsınız. o iddianameye bakabildiniz mi?

-Hayır bakmadım.

-Neden bakamadınız avukatsınız aynı zamanda bir engelleme ya da baskı mı var?

-Vaktim olmadı.

-Bu kadar önemli bir olay için vakit ayırmamanıza şaşırdım

-Bana işimi öğretmeyin. Neyle ilgileneceğime ben karar veririm.

-Atakan Bey ben sizi CHP il başkanı olarak aradım. Doğal olarak bu konuda tabi ki muhatap olacaksınız.

-Bana işimi ve siyaset öğretmeyin.

-Size ne siyaset ne de işinizi öğretiyorum. CHP il başkanına soru soruyorum.

Bu diyaloglardan sonra telefon kapandı.