07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Dönemin Başarılı Polis Şefiydi, O da ‘İYİ Parti’ Dedi
Bir Dönemin Başarılı Polis Şefiydi, O da ‘İYİ Parti’ Dedi

Bir Dönemin Başarılı Polis Şefiydi, O da ‘İYİ Parti’ Dedi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde uzun yıllar polis şefi olarak Asayiş Şube ve Atatürk Havalimenı’nda görev yapan ve büyük operasyonlara imza atan başarılı polis şefi Mustafa Böğürcü, kariyerinin zirvesindeyken polislik görevinden cemaatçi polislerin baskısıyla istifa etmişti… Yıllarca güvenlik uzmanı olarak büyük holdinglerde görev yaptı.  Polis akademisinden görev yaptığı yıllara kadar cemaatin emniyet içerisinde nasıl örgütlendiğini Paralel Pollisler kitabıyla, kendi tanıklığı ile deşifre etti. Bir dönem MHP’de de siyaset yapan Mustafa Böğürcü İYİ Parti’yi tercih ederek milletvekili aday adayı oldu.

Mustafa Böğürcü İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu ve İYİ Parti 1. Bölge aday adayı Hakkı Sinirlioğlu ile birlikte

MUSTAFA BÖĞÜRCÜ KİMDİR?

1975 yılında İstanbul’da doğdu…
İstanbul Polis Koleji’ni bitirdikten sonra Akademiye devam etti.
1997 yılında mezun oldu… Komiser yardımcısı olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başladı… Atatürk Havalimanı, Asayiş Şube ,Bağcılar ve Güngören İlçe Emniyet Müdürlüklerinde yönetici olarak görev yaptı. 2005 yılında taktir belgeleriyle dolu polislik kariyerine kendi isteğiyle Bakanlık oluru ile istifa ederek son verdi.
Devlet görevinden ayrıldıktan sonra polislik tecrübelerini özel sektörde de hayata geçirdi. Çok sayıda holdinge güvenlik konusunda danışmanlık yaptı. Daha sonra kendi kurduğu danışmanlık şirketinde iş hayatına devam etti .Mustafa Böğürcü 7 Haziran 2015’teki genel seçimlerde MHP’den İstanbul 3. bölge milletvekili aday adayı oldu.
2015 yılında Fetullah Gülen Cemaati’nin (FETÖ ) emniyet yapılanmasını anlattığı Paralel Polisler kitabını yazdı ve yayınladı .
Mustafa Böğürcü bunun yanında 2014/2017 yılları arasında Makedonya, Üsküp’te bulunan MIT Üniversitesi’nde (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve halen Sırbistan Novi Pazar Üniversitesinde (International University of Novi Pazar)Uluslararası hukukta kendi geleceğini belirleme / Self determination hakkı konusunda yüksek lisans öğrencisi olarak da eğitim hayatına devam etmektedir.
Bekar , 1 oğlu vardır ve İngilizce bilmektedir …

 

Mustafa Böğürcü, FETÖ’nün emniyet yapılanmasını ve cemaatçi polislerin hiç duyulmamış yöntemlerini  2014 yılında kaleme aldığı Paralel Polisler kitabında ayrıntıları ile anlatmış, kitap kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.