07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bakanlık’tan Zamanlaması Manidar Çakıcı Açıklaması
Bakanlık’tan Zamanlaması Manidar Çakıcı Açıklaması

Bakanlık’tan Zamanlaması Manidar Çakıcı Açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, organize suç örgütü lideri hükümlü Alaattin Çakıcı’yı ziyaret edip tespih hediye ederken, İçişleri Bakanlığı, ‘’Alaattin Çakıcı’nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan adamları yakalanmıştır’’ açıklaması yaptı.

Bakanlık’tan Zamanlaması Manidar Çakıcı Açıklaması

Bakanlık bu açıklaması ile önce Alaattin Çakıcı ‘yı ‘’Kahraman ilan eden” daha sonra cezaevinden tedavi için götürüldüğü hastanede ziyaret eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da Çakıcı’nın hastalığı nedeniyle affını düşünmesini isteyen Bahçeli’ye, hükümetten farklı bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında şöyle denildi:

“SİLAHLI EYLEM HAZIRLIĞI”

‘’2018 yılında yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki suç örgütlerinin liderler kadroları da yakalanmıştır. Alaattin Çakıcı liderliğindeki suç örgütüne yönelik İstanbul ve Antalya illerinde gerçekleştirilen operasyonda 57 şüpheli, yakalanmıştır. 2017 yılında ise, Alaattin Çakıcı ‘nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan 8 adamı İstanbul’da, 9 adamı Ankara’da, 15 adamı İzmir’de olmak üzere toplam 32 adamı yakalanmıştır”