07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Akşener’in Mitingine Engelleme!
Akşener’in Mitingine Engelleme!

Akşener’in Mitingine Engelleme!

İYİ Parti’nin Gaziantep’teki mitinginde “Güvenlik” gerekçesiyle yollar kesildi, “bomba araması” nedeniyle alan boşaltıldı, Akşener’in konvoyunun önünü belediyenin çöp kamyonu kesti.

Akşener’in Mitingine Engelleme!

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni’nin haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener , gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda binlerce yurttaşa seslendi. Akşener’in Antep mitingine, “güvenlik” gerekçesi ile uygulanan engellemeler damgasını vurdu. Antep’te şehir meydanına çıkan yollar kilometrelerce uzaktan sabah saatlerinden itibaren polis tarafından kesilirken, diğer mitinglerde uygulanmayan yeni güvenlik önlemleri dikkat çekti. Miting vaktinden saatler önce alana gelen yurttaşlar, geceden itibaren yapılması gereken “bomba araması” gerekçesiyle alan boşaltıldı. Yoğun güvenlik önlemine karşın Akşener’in konuşacağı platform arkasına asılan brandaların da gece saatlerinde çalındığı öğrenildi. Şehirde partilerin astığı “Hoş geldin” pankartlarının ise sabah saatlerinden itibaren belediye tarafından söktürüldüğü belirtildi. Alana gelişlerde ise AKP mitinglerinde ücretsiz olduğu belirtilen tramvay, İYİ Parti mitingi öncesinde durduruldu.

‘Hiç acele etmeyin!’

Güvenlik uygulaması gerekçesiyle alan çevresine getirilen belediye kamyonları miting sonrası skandal yarattı. Mitingde vali ve belediye başkanına tepki gösteren Akşener, mitingin ardından Osmaniye mitingine yetişmek üzere yola çıktı. Kısa süre sonra Akşener’in konvoyu belediyenin çöp kamyonu tarafından kesildi. Makam aracından inerek kamyon şoförünün yanına giden Akşener, “Hiç acele etmeyin” tepkisini gösterdi. Kısa süre bekleyişin ardından kamyon yoldan çekilirken, Akşener, “Valiye, belediye başkanına yazıklar olsun. Görüyorsunuz işte, hem de çöp kamyonu” dedi. Mitinge katılan yurttaşlar ise “Bir siyasi parti başkanının önü kesiliyor. AKP’li vali istemiyoruz” diyerek yerel yönetimi eleştirdi. Akşener’in Antep mitigindeki açıklamalarından satır başları şöyle:

-Kadınlar devreye girdi: 24 Haziran’da hem partili cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi var. İktidar ve Erdoğan istedi. Cumhur ittifakını kurdular biz de ‘eyvallah’ diyerek çıktık yola. Ama gördük ki en hazır parti İYİ Parti. İktidar mensupları tüm muhalefeti ‘Fırat’ın doğusuna gidemiyorsun’ diye suçlarken, ‘Fırat’ın doğusu da bizim’ diyerek her şehre iki kere gitti bu kardeşiniz. Türkiye’de kadınlar devreye girdi ve bütün sorunları kadın gözüyle, yüreğiyle çözmek için yola çıktık.

-Gençler işsiz: Antep hem çiftçilik hem ticaret hem de sanayi şehri. Peki neden işsizlik bu kadar çok, gençler işsiz. İş bilmez politikalar yüzünden. Antep’e son 16 yılda devlet bir fabrika yaptı mı? Çiftçi tarlaya küstü. Üreten bir ekonomi olmadan gencin işsizliği bitmez.

-Paralar nereye gitti: 16 yılda 2 trilyon dolar vergi topladılar. O paraların nereye, kimin cebine gittiği meçhul. Bizim yapacağımız güveni getirmek, demokrasiyi geliştirmek ve üreten bir ekonomi ile işsizliği bitirmek.

Vaatler dert oldu: 10 milyon işsiz var. Yüzde 26’sı genç. Yüzde 34’ü kadın. O gençlere iş bulmak devletin görevi. Gençlere ‘iş bulana kadar 500 lira vatandaşlık maaşı vereceğiz’ dedik herkese dert oldu. Kaynağı nereden bulacaksın diye soruyorlar. Devletin parasıyla lüks arabalara biniyorlar. Onlara ‘inin o arabalardan’ diyeceğiz, gençlere iş bulacağız.

-Tek torpil nüfus cüzdanı: Sabah erken kalkanın eğitim sisteminin içine tükürdüğü bir sistem. İyi okul, kötü okul, iyi öğretmen kötü öğretmen. Bütün öğretmenler kadrolu olmak zorundadır. Performans sistemini kaldıracağız. Mülakat sistemi kaldırılacak. Tek torpiliniz nüfus cüzdanınız olacak.

-Kimse elini kaldıramayacak: Kadınlar sokaklarda gezemiyor. Onları rahat ettirmek benim boynumun borcu. Kadına şiddet, çocuğa ve kadına istismar. Onlarla öyle bir mücadele edeceğim ki kimse elini kaldıramayacak.

‘Engelli koşu’ya teşekkür

Akşener, mitingde yaptığı konuşmada, Valiliğin engellerine de değindi ve alandakilere seslendi: “Engelli bir koşuyu aştınız. Vali ve belediye olmak üzere 1 kilometre öteden sokaklarda engellemelerin başladığı Antep. Valinin görevi iktidar partisinin il başkanı olmak değildir. Onlar devletin memurları olmalıdır. Ama böyle olmadığı için Türkiye bu durumdadır. O yüzden bıkmış insanlarımızı kurtarmaya geliyoruz.