07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Afrin’de TSK’ya Ait Helikopter Düştü: 2 Şehit
Afrin’de TSK’ya Ait Helikopter Düştü: 2 Şehit

Afrin’de TSK’ya Ait Helikopter Düştü: 2 Şehit

İstanbul’da AKP İl Kongresinde konuşan Erdoğan Afrin operasyonu sırasında bir helikopterin düşürüldüğünü açıkladı. Başbakan Yıldırım 2 şehit olduğunu ve helikopterin düşme nedeninin araştırıldığını söyledi.

Afrin’de TSK’ya Ait Helikopter Düştü: 2 Şehit

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin Harekatı’nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan “Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler” dedi.

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP istanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Erdoğan’ın konuşmasında konuyla ilgili bölüm şöyle;

“BİR HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ”

Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler.”

Zeytin Dalı Harekatı’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait helikopter isabet alıp düştü. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına evk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi.

ZEYTİN DALI HAREKATI’NDA 22’NCİ GÜN

TSK’nın 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de, 72 savaş uçağının havalanmasıyla başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda 22’nci güne girildi. TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının Kilis ve Hatay’dan giriş yaptığı Afrin kırsalındaki 40 köy ve kritik noktanın ele geçirildiği harekâtta, derinlik oluşturularak, ilerleyiş sürdürülüyor.

YARALI ASKER HASTANAYE GETİRİLDİ

Suriye’nin Hatay sınırında bir askeri helikopter düştü. Yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan askeri bir helikopter, Suriye’nin Hatay sınırında düştü. Olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerler Kırkhan Devlet Hastanesine getirildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 2 ŞEHİDİMİZ VAR. HELİKOPTERİN DÜŞME NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Olayla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 2 askerin şehit olduğunu, helikopterin ise düşme nedeninin araştırıldığını söyledi.