07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 Yıldır İddanamesiz Tutukluydu. Merkel Uyardı Tahliye Edildi
1 Yıldır İddanamesiz Tutukluydu. Merkel Uyardı Tahliye Edildi

1 Yıldır İddanamesiz Tutukluydu. Merkel Uyardı Tahliye Edildi

Alman gazetesi Die Welt, Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakıldığını duyurdu. Tahliye kararını Almanya Dışişleri Bakanlığı da doğruladı.

1 Yıldır İddanamesiz Tutukluydu. Merkel Uyardı Tahliye Edildi

Türkiye’de 14 Şubat 2017’den bu yana cezaevinde tutulan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakıldığı açıklandı. Alman gazetesi Die Welt, Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakıldığını “Nihayet! Bir yılı aşkın süredir Türkiye’de alıkonulan Welt muhabiri Deniz Yücel serbest kalıyor. Avukatı Veysel ok bu bilgiyi verdi” şeklinde duyurdu.

Haberi avukatı Veysel Ok “Ve nihayet müvekkilim Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı” mesajıyla duyurdu.

14 Şubat 2017’de kendi isteğiyle ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınan Yücel, 27 Şubat’ta “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Deniz Yücel hakkında henüz iddianame hazırlanmamıştı.

Merkel, “Deniz Yücel davası bizim için önemli” demişti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Berlin’de düzenlediği basın toplantısında “”Deniz Yücel konusu çok büyük önem taşıyor. Kendisi için 1 yıldır iddianame hazırlanmadan tutuklu bulunmaktadır. Bugün tekrar bu davanın çok büyük önem taşıdığını ifade ettim” demişti.

Erdoğan “ben bu makamda olduğum sürece” demişti

Erdoğan, 16 Nisan referandumundan iki gün önce Beyaz Tv ve TGRT Haber ortak yayınında Deniz Yücel’in Almanya’ya iade edilmesine ilişkin, soruya “Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla” diye yanıt vermişti.