07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Zeytin mi Daha Önemli, Tesis mi?”
“Zeytin mi Daha Önemli, Tesis mi?”

“Zeytin mi Daha Önemli, Tesis mi?”

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada zeytinliklerin talan edilmesinin önünü açan yasayla ilgili ko0nuştu.. Yıldırım, “Bu işin yapılmasında üstün kamu yararı varsa bu gerçekleşecek. Zeytin mi daha önemli, tesis mi daha önemli?” dedi.

İşte Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasından ilgili bölüm;

“Daha düzenleme Meclis’te görüşülmeden muhalefet buradan bir istismar alanı aramanın peşine düştü. Neymiş “zeytin alanları yok edilecek.” Gerçeği anlatmak istiyorum. 15 yıl içerisinde, Veysel hoca, zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı mı? Zeytin tarihinden bugüne kadar 100 milyon zeytin ağacı varlığımız var. AK Parti iktidarında bu sayıs 172 milyona çıkmıştı. Yüzde 72 artış. Zeytin üretiminde Türkiye’yi dünya ikincisi yapan kim? AK Parti iktidarı.”

“Zeytin mi daha önemli, tesis mi?”

“Zeytin alanı olarak bilinen yerlerde malesef geçmişte bir takım yanlış uygulamalarla sanayi tesisleri yapılmış. Zeytin alanları kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili düzenleme yapmak amaç. Sanayi bölgesinde zeytin alanları 3 kilometre yakınına kadar asla tesis yapılmayacak. Ancak 3 kilometreden daha fazla mesafede bu tesisler kurulabilecek. Bu nasıl yapılacak? 11 kişilik kurul var, kurula gelecek. Bu işin yapılmasında üstün kamu yararı varsa bu gerçekleşecek. Zeytin mi daha önemli, tesis mi daha önemli? Bizim derdimiz ülkenin sorunlarına çözüm üretmek. Bunun için her şeyi vatandaşımızla evirip çevirmeden konuşacağız. Vatandaşımız istemiyorsa, onun istemediğini de zorla yapacak halimiz yok.”