07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Zafer Çağlayan Hakkında Tutuklama Kararı
Zafer Çağlayan Hakkında Tutuklama Kararı

Zafer Çağlayan Hakkında Tutuklama Kararı

Washington Hatti’nın yayınladığı belgeye göre, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan hakkında resmi olarak bir tutuklama kararı Jüri tarafından onaylandı.

Zafer Çağlayan Hakkında Tutuklama Kararı

17-25 Aralık Büyük yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarında dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’In Reza Zarrab’dan aldığı 700 bin liralık saat çok tartışılmıştı. Saatin bedelini aldığını iddia eden Zarrab oteldeki peçeteye yazılmış, uyduruk bir belge sunmuştu. ABD’de rüşvetle suçlanan Çağlayan hakkında o belge işe yaramadı. Çağlayan ile birlikte yine 17-27 Aralık operasyonlarında evinden içleri milyonlarca liralık dövizle dolu ayakkabı kutuları çıkan ve o paralarla imam hatip yapacağını iddia eden Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan hakkında tutuklama kararı çıktı.

Önceki gün New York Güney Bölgesi Savcılığı tarafından yayınlanan yeni iddianame ile birlikte eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da iddianameler içine sanık olarak girilmişti. Washington Hatti’nın yayınladığı belgeye göre, sanıklar hakkında resmi olarak tutuklama kararı Jüri tarafından onaylandı.

İşte kararın belgesi: