07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Yiyin Yiğit’ler Yiyin”
“Yiyin Yiğit’ler Yiyin”

“Yiyin Yiğit’ler Yiyin”

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre milyarlarca liralık kamu kaynağı Yiğit Bulut’a emanet edildi. Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliklerine Yiğit Bulut, Kerem Alkin, Himmet Karadağ ve Oral Erdoğan atandı…

Hazinede bulunan kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisselerin; Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Varlık Fonu’na devredildiği açıklandı.

Bakanlar Kurulu Kararı’yla yapılan devirde Ziraat Bankası, Borsa İstanbul, BOTAŞ, PTT, TPAO, TÜRKSAT, ETİ Maden, Çaykur, BİST Varlık Fonu’na aktarıldı.

Bugün ise Türk Hava Yolları (THY) ve Halkbank’ta Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nin sahip olduğu payların özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak Türkiye Varlık Fonu’na devredileceği açıklandı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, ödenmiş sermayesi 1.38 milyar lira olan THY’de yüzde 49.12; ödenmiş sermayesi 1.25 milyar lira olan Halkbank’ta ise yüzde 51.11 hissedar konumunda bulunuyor.

MHP genel Başkan adayı Sinan Oğan Varlık Fonu’na yapılan atamöalrı ve devredilen şirketler için “Yiyin Yiğit’ler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!” diye yazdı