07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yeni Bir Aldatıldık İtirafı
Yeni Bir Aldatıldık İtirafı

Yeni Bir Aldatıldık İtirafı

Al Jazeera’ye konuşan Tayyip Erdoğan, “Obama maalesef PYD ve YPG konusunda bizleri aldatmıştır ama şu andaki yönetimin aynı durumda olacağına ihtimal vermiyorum” dedi. Erdoğan, referandumun ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel‘in kendisini henüz aramamış olmasına ilişkin soruya da “Bunu bir suçluluk psikolojisi olarak değerlendirebiliriz” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Al Jazeera’ye verdiği röportajda referandumla gelen sistem değişikliği, Türkiye’nin ABD ve AB ile ilişkileri ve Suriye’deki iç savaşla ilgili soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın telefon görüşmesinde ABD’nin PKK, YPG ve PYD’ye yönelik politikasını değiştireceği yönünde bir söz verip vermediğiyle ilgili soruya, “Zaten daha önce bu konuda yani terör örgütlerine karşı bizim ortak dayanışma içerisinde bir çalışmamızın olması gerektiğini söylemişlerdi. Şimdi yapacağımız görüşme, artık bunun tamamen yüz-yüze görüşmede detaylandırılması olacaktır ve orada tabii biz birçok belgeleri de kendilerine sunacağız. Daha önceleri de PKK’yla ilgili konuda mutabakatımız var idi. Obama döneminde de bu konuda mutabakat vardı fakat Obama maalesef PYD ve YPG konusunda bizleri aldatmıştır ama şu andaki yönetimin aynı durumda olacağına ihtimal vermiyorum.” cevabını verdi.

Erdoğan, Trump döneminden umutlu olduğunu, Trump’ın “sizinle çok önemli işler yapacağız” sözünün bunu gösterdiğini söyledi.

“Merkel’in aramaması suçluluk psikolojisi”

Halk oylamasının ardından Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi dünyanın çok farklı ülkelerinden liderlerin aradığı hatırlatılarak Almanya Başbakanı Angela Merkel’in henüz aramamasına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Tabii şimdi bunu bir suçluluk psikolojisi olarak değerlendirebiliriz; bu bir. İki; bunu fırsat bulursanız kendilerine sorun” yanıtını verdi.