07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tapu Kavgası

Tapu Kavgası

İstanbul Sarıyer‘in en önemli sorunlarından biri de tapu ve imar… Yıllardır kronik hale gelen sorunu çözümü için nihayet çözüm aşamasına gelindi ancak AKP’li üyeler oy kaybederiz diye kavga çıkardı.

Sarıyer Belediye Meclisi geçtiğimiz ay meclis toplantısında Mülkiyet sorununun çözümü için oy birliği ile bir karara imza attı. Karar onay için Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderildi. Kararla hak sahibi vatandaşlara dağıtılan Tapu Tahsisi Belgeleri’nin tapuya dönüşme umudu doğdu. Belediye bu kararın ardından hak sahiplerini tespit etmek amacıyla bürolar kurdu. Sarıyer’in tüm mahalleleri için çalışma başlattı.

AKP’li üyeler gündemi değiştirmek için kavga çıkardı

Sarıyer Belediye Meclis’i Pazartesi günü Rumeli Hisarı ve Kazım Karabekir Paşa Mahallleri’nin imar ıslah planları ve mülkiyet sorununun görüşülmesi gündemiyle toplandı. AKP’li meclis üyeleri kendilerinin de desteklediği karar geçmesin diye mecliste başka bir sebepten dolayı kavga çıkardı. Görüşmeler sırasında AKP Meclis üyesi Abdullah Akşahin gündem dışı söz alarak, bir ihbar mailini okudu. Maildeki konu ise Sarıyer Belediyesi’nin personel hizmet alımı ihalesinde 8 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı iddiasıydı. Kürsüden inerken de Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e parmak sallayarak tehdit etti. Kısa süren gerginlik sonrası ortam sakinleşmek üzereyken tüm süreci sakince izleyen AKP’li meclis üyesi Mehmet Yaman (Kendisine herhangi bir sataşma yok iken) sehpadaki su dolu bardakları meclis kürsüsüne atması gerginliği kavga ortamına çevirdi. AKP Sarıyer Darüşşafaka Mahalle Başkanı Selçuk Tunalı da kürsüye doğru saldırıya geçmesi olayların iyice büyümesine neden oldu. Olaylar sonrası AKP’li meclis üyeleri meclisi terk etti…Sorunlarının çözülmesi için mecliste görüşmeleri izleyen vatandaşlar da AKP’li üyelere tepki gösterdi.

İşte o anlar;