07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Taciz İddiası Halkı Sokağa Döktü
Taciz İddiası Halkı Sokağa Döktü

Taciz İddiası Halkı Sokağa Döktü

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi’nde 6 yaşındaki bir kız çocuğuna taciz iddiası halkı sokağa döktü. Yüzlerce vatandaş, caddeyi trafiğe kapatırken polis,bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Öfkeli vatandaşlara biber gazı ile müdahale etti.

Taciz İddiası Halkı Sokağa Döktü

Merkez Bağlar İlçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan Kazım Karabekir Ortaokulu bahçesinde oynayan 6 yaşındaki bir kız çocuğuna, akşam saatlerinde bir kişinin tacizde bulunduğu iddia edildi.. Vatandaşların ihbarı üzerine olay bölgesine çok sayıda polis sevkedildi.

Okulu basmak isteyenlere polis engel oldu

Olay yerine gelen polis ekipleri okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, öfkeli vatandaşlar okulun içerisinde olduğunu düşündüğü tacizciyi almak istedi. Vatandaşların içeri girmesine izin vermeyen polise destek için takviye birlikler gönderildi.Polis ekipleri, öfkeli vatandaşlar tacizci kişinin okul bahçesinde olmadığını belirterek, sakinleştirmeye çalıştı. Taciz iddiasıyla polis ve mahalle sakinleri arasında başlayan gerginlik sürüyor.

Öfkeli vatandaşlara biber gazlı müdahale

Toplanan kalabalık ile polis arasında arbede yaşandı.Bunun üzerine polis, biber gazlı müdahalede bulundu. Polisin gazlı müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçan öfkeli kalabalık, bir süre sonra taziz olayının gerçekleştiği iddia edilen okulun kapısı önünde yeniden toplandı. Bir grup kadın ise Nükhet Coşkun Caddesi’nde oturarak, yolu araç trafiğine kapattı. Polisin konuştuğu kadınlar, eyleme son verince yol yeniden ulaşıma açıldı.

 

Kameralar incelendi, infialin nedeni dedikodu çıktı

Taciz olayının yaşandığı Merkez Bağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Kazım Karabekir Ortaokulu önünde TOMA ve zırlı araçlarla polis sıkı güvenlik önlemi aldı. Polisin okul ve çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarını inceledikten sonra 8 yaşındaki bir kız çocuğunun akşam saatlerinde 11 yaşındaki 2 erkek çocuğuyla birlikte Kazım Karabekir Okulu’nun bahçesine girdiğini, cinsel içerikli herhangi bir durumun yaşanmadığını tespit etti. Bu çocukların birlikte oyun oynamasına kızan bir kişinin mahallede, küçük yaştaki bir kıza taciz yaşandığını söyleyerek, halkın sokağa dökülmesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

Şimdi cinsel taciz dedikodusunu çıkaran kişi aranıyor

Görüntülerde de tespit edilen 2 erkek ve 1 kız çocuğun, pedagog eşliğinde bilgisine başvuran polis, çocukların verdiği ifadenin. görüntülerle de aynı olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine polis, işlemlerinin ardından 3 çocuğu da ailelerine teslim etti. Polis yetkilileri, kamera kayıtlarında ve çocukların alınan ifadelerinde herhangi bir cinsel taciz olayının yaşanmadığını belirterek, dedikodu üzerine mahallelinin sokağa çıktığını tespit ettiklerini belirtti. Polis yetkilileri ayrıca, cinsel taciz dedikodularını yayarak, halkın sokağa dökülmesine sebep olan kişinin yakalanması için çalışma başlatıldığını aktardı.