07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Seslerini Kesmeyi Biliriz”
“Seslerini Kesmeyi Biliriz”

“Seslerini Kesmeyi Biliriz”

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere dönüşü uçakta Twitter’daki “Reisçilere” sert mesaj verdi. Yıldırım,“Ter dökmeden kimse AK Parti adına racon kesemez, kusura bakmasın. Kesiyorsa, onların sesini kesmesini de biliriz” dedi.

Yeni Şafak’tan Kemal Öztürk’ün yazısına göre, Başbakan Yıldırım’ın uçaktaki açıklamalarından başlıklar şöyle;

“Seslerini kesmeyi biliriz”

Gazetecilerin “Siz fark etmiyorsunuz haklı olarak, çok yoğunsunuz ama özellikle bu Twitter denen mecrada AK Partililik adına, özellikle Reisçilik adına bazı isimler çok ağır hakaretlerle…” diyerek konuyu gündeme getirmesinin ardından Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

“Arkadaşlar, bedel ödemeden, ter dökmeden kimse AK Parti adına racon kesemez, kusura bakmasın. Kesiyorsa, onların sesini kesmesini de biliriz, öyle şey olur mu? Partimiz adına kimse ahkâm kesemez. Konuşuyor orada tamam istediğini söylesin, ama partiyi ilzam edip, partinin politikalarını uygulamaya yönelik bir parti adına konuşacak olan partinin içinde olması lazım. Konuşacak bir şey yok, abesle iştigal, böyle bir şey olur mu? Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar var.”

“Niye hiçbir sıfatı olmayanlar konuşsun?”

Başbakan Yıldırım, “Size bu konuda şikâyetler ulaştırılıyor mu?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Biz mesajımızı veremiyor muyuz kardeşim? Yani başkaları bizim adımıza niye mesaj versin, biz mesajımızı veririz. Ama bizi beğendiğini söyler-beğenmediğini söyler, şu iş yanlış der, bunu herkes diyebilir. Ama biz parti adına, partiyi bağlayacak mesajları ancak parti adına konuşmaya yetkisi olan, ehliyeti olan insanlar verir. Bizim parti yönetimlerinde görev almayan milletvekillerimiz bile konuşmuyor. Niye hiçbir sıfatı olmayanlar konuşsun?”