07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şehit Çocuklarını da Böldüler
Şehit Çocuklarını da Böldüler

Şehit Çocuklarını da Böldüler

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin burs uygulamalarında, şehitler arasında ayrımcılık yaptığı ortaya çıktı. Üniversitenin internet sitesinde  “Şehit Çocuğu İndirimi” ve “Vefa Bursu” adlı iki burs tipi bulunuyor. Şehit Çocuğu indirimi, şehitlerin çocuklarına yüzde 50 oranında indirim sağlıyor. Vefa Bursu adı verilen burs türü ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların çocuklarını kapsıyor. Bu bursun verildiği çocuklardan ise hiçbir ücret alınmıyor.

Şehit Çocuklarını da Böldüler

Odatv’nin haberine göre, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin burs uygulamalarında yer alan bir madde, görenlerin tepkisini çekti. Üniversitenin sitesinde yer alan “Burslar ve İndirimler” başlıklı bölümde üniversitenin öğrencilere önerdiği burs türleri yer alıyor.

Şehitler 2’ye bölündü: Şehitler ve 15 Temmuz şehitleri

Burslar arasında “Şehit Çocuğu İndirimi” ve “Vefa Bursu” adlı iki burs tipi bulunuyor. Şehit Çocuğu İndirimi, şehitlerin çocuklarına yüzde 50 oranında indirim sağlıyor. Vefa Bursu adı verilen burs türü ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların çocuklarını kapsıyor. Üniversite, 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarından öğrenim süresi boyunca hiçbir ücret alınmayacağını şu ifadeler ile açıklıyor:

“İstanbul Ticaret Üniversitesi, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gösterilen destansı direniş sırasında şehit düşenlerin çocuklarına kapılarını sonuna kadar açtı. Şehit çocukları, tercih ettikleri ve yerleştikleri takdirde İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde hiçbir bedel ödemeden öğrenim görebilecekler.”

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin sosyal medyaya da yansıyan burs politikası kimi hesaplar tarafından “şehit çocukları arasında ayrım” ifadesiyle sert bir şekilde eleştirildi.

İşte üniversitenin “burs” sayfası: