07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tahliye Edildiler
Tahliye Edildiler

Tahliye Edildiler

29 gazetecinin FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada duruşma savcısı Atilla Taş ve Murat Aksoy’un aralarında bulunduğu 13 gazetecinin tahliyesi yönünde mütalaa verdi.Mahkeme FETÖ’nün medya yapılanmasıyla ilgili davada sanık olarak yargılanan Atilla Taş ve 20 kişi hakkında tahliye kararı verdi. 13 sanığın ise tutukluluk hali devam ediyor.

FETÖ’nün medya yapılanması’na ilişkin davada mahkeme Atilla Taş’ın da aralarında bulunduğu 21 sanık tahliye edildi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin aralarında “fuatavni” hesabının kurucusu olduğu tespit edilen firari sanık Said Sefa’nın da bulunduğu 26’sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı, aralarında Atilla Taş’ın da olduğu tutuklu 13 sanığın tahliye edilmesini istedi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki beşinci duruşmaya, Ünal Tanık, Ufuk Şanlı, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da aralarında bulunduğu tutuklu 25 sanık, 2 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada sanık ve avukatların talepleri alındı.

İşte tahliye edilen isimler;

Cumhuriyet savcısı, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması, tutukluluğun tedbir mahiyetinde bulunması ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tutuklu sanıklar;

Murat Aksoy, Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Muhammet Said Kuloğlu, Cuma Ulus, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Erkan Acar tahliye edildi.

 

Yargıcın tutukluluğunun devamına karar verdiği 5 sanık ise şöyle: Davut Aydın, Emre Soncan, Mutlu Çölgeçen, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık.

Duruşma 27 Nisan’a erteledi.