07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Saray’ın Valisi Fındık Mitingini Yasakladı
Saray’ın Valisi Fındık Mitingini Yasakladı

Saray’ın Valisi Fındık Mitingini Yasakladı

Ordu’da Tüm Köy Sen Ordu Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bugün düzenlenmesi planlanan “Fındığımıza sahip çıkıyoruz” mitingi Ordu Valiliği tarafından yasaklandı.

Saray’ın Valisi Fındık Mitingini Yasakladı

Tüm Köy Sen , Hediyelik Eşya Pazarı Meydanı’nda basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Siyasi partiler, sendikalar ve derneklerin temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, “ Fındık fiyatı 15 TL olmalıdır. Hem de acil olarak. Her yıl yapılan fiyat tartışmalarından bıktık. Serbest pazar denilen canavar emeğimizi, ürünümüzü gasp ediyor, Bahçe bizim, fındık bizim, dökülen alın teri, verilen emek bizim. Fiyatı şirketler belirliyor.

İtalyan Ferroro 9.25, Hükümet TMO aracılığıyla 10 liradan fındık alıyor. Buna da serbest piyasa diyorlar. Bunun adı üreticiye kölelik, şirketlere serbestlik düzeni. Bu dayatma kabul edilemez” dedi. Tüm Köy Sen Genel Başkanı Sadık Turan da, “Ordu Valiliğinin sendika kurulmamış, kütük kaydı yok bahanesiyle mitingimizi yasaklama kararını da belgelerle itiraz ettik. Dün de başka bir yazı vererek mitingimizi yeniden sudan bahanelerle yasakladı, OHAL’in varlığı herkese istediği gibi davranma yetkisi veriyor. Birincisi Ordu Valiliğini bu keyfi yasaklamadan vazgeçmeye davet ediyoruz. İkincisi başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümet üyelerinden OHAL’i bir an önce kaldırmalarını istiyoruz. Kalksın ki sudan gerekçelerle hak arama engellenmesin” dedi.