07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Saldırgan İçeriden Yardım mı Aldı?
Saldırgan İçeriden Yardım mı Aldı?

Saldırgan İçeriden Yardım mı Aldı?

Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki eğlence mekanını kana bulayan saldırganın nasıl izini kaybettirdiği hala net değil. O kaçış hikayelerine bir iddia daha eklendi. 7 dakika boyunca içeridekilere ateş eden saldırganın, daha sonra kıyafetini değiştirip 13 dakika mutfakta saklandığı, siren seslerini duyunca da kalabalığa karışıp kaçtığı öne sürüldü.

 

Yeni Şafak gazetesi, profesyonel olduğu düşünülen ve 7 dakika boyunca içeridekilere ateş eden saldırganın, daha sonra kıyafetini değiştirip 13 dakika mutfakta saklandığını, sonra da kaçtığını iddia etti.

“13 dakika mutfakta saklandı”

Habere göre, kıyafetini değiştiren katil, Reina’nın mutfağına yöneldi. Herkesin kaçıştığı, bazılarının kurtulmak için denize atladığı ortamda mutfağa gizlenen terörist, burada 13 dakika boyunca kaldı. Polis ve ambulans sirenlerini duymasıyla birlikte mekanı terk etmek için harekete geçen saldırgan, yaşanan kargaşa sırasında kalabalığın arasına karışarak gece kulübünden dışarı çıktı.

“Saldırgan içeriden yardım aldı”

İçeride katile yardım eden birilerinin de olabileceğinin belirtildiği haberde şu ifadelere yer verildi:

“Gece kulübünün içini de ayrıntılı şekilde bildiği anlaşılan profesyonel katile, eğlence mekanının içinde kimsenin müdahale etmemesi polise göre tek bir şeye işaret ediyor: Saldırgan, içeride birilerinden yardım aldı. Reina’daki güvenlik ekibinden hiç kimse, katili etkisiz hale getirecek ya da yaralayacak herhangi müdahalede bulunamadı. Ayrıca Reina içerisinde misafirlerin kolay bulamayacağı 3 farklı çıkışın olduğu öğrenildi. İddiaya göre terörist, eğer denizden kaçmadıysa, sadece Reina görevlilerinin ve kendisinin bildiği çıkışlardan birini kullanarak dışarı çıktı.”

Haberde ayrıca, saldırganın girer girmez aydınlatma bombası kullandığı ve özellikle Arap turistler için hazırlanan locaları hedef seçtiği iddia edildi.