07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Reina’da Katliam
Reina’da Katliam

Reina’da Katliam

Yeni yılın ilk kötü haberi İstanbul’dan geldi. Ortaköy’de ünlü gece kulübü Reina‘ya silahlı saldırı gerçekleşti.Saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son bilgileri paylaştı. Soylu saldırıda 39 kişinin öldüğünü, 69 kişinin de yaralandığını söyledi. Soylu’nun açıklamasına göre hayatını kaybedenlerin 15’i yabancı uyruklu.

İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina’da teröristler katliam yaptı. Reina’ya saldırı saat 01.15 sıralarında silahlı gerçekleşti. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan terörist 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi, vatandaşların üzerine kurşun yağdırdı.

İlk açıklama Vali Şahin’den

İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada 1 teröristin saldırıyı geçirdiğini ve saldırıda en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin de yaralandığını söyledi. Görgü tanıkları ise birden fazla saldırganın olduğunu ve Arapça bağırdıklarını iddia etti

Uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen bir saldırgan ateş açmaya başladı.

Hürriyet’de yer alan bilgiye göre görgü tanıkları teröristlerin Arapça bağırdıklarını iddia ettiler

Gece kulübüne sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye taşırken, polis de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

DHA’nın verdiği bilgiye göre ; görgü tanıkları saldırganların noel baba kıyafeti giydikleririni ve  Reina‘nın girişinde polise ateş açtıklarını sonra içeriye girdikten sonra silah seslerinin geldiğini belirttiler

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla, “Kendisine ulaştığımda ağlamaktan güçlükle konuşabiliyordu” şeklinde ifade ederek Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın söylediklerini aktardı: “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.”

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Bu Bir Terör Saldırısıdır.

İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada “”Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız hastanelerde tedavi altındadır. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar yapılıyor. Arkadaşlar onun üzerinde çalışıyor. Bundan sonra daha detaylı açıklamalar sizlerle ayrıca paylaşılacaktır. Şu anda paylaşabileceğim kısaca bilgiler bunlardır.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:39 kişi hayatını kaybetti,69 yaralı var

“39 kişi hayatını kaybetti. 18’inin kimlik tespit devam ediyor. 15 – 16 yabancı uyruklu, 5’i Türkiye vatandaşı. 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 4’ü ağır. 1’i çok ağır. Terör saldırısıyla sivil insanlara yönelik milletin umutlarını tazelediği bir yılbaşı gerçekleşen korumasız olduğu bir yerde hiçbir şekilde akıllarından geçmeyen bir zamanda gerçekleşen insanlık dışı bir saldırı.”

ortakoy

Olay yerinden canlı yayın