07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » PKK Saflarında IŞİD’e Karşı Savaştığı Ortaya Çıktı
PKK Saflarında IŞİD’e Karşı Savaştığı Ortaya Çıktı

PKK Saflarında IŞİD’e Karşı Savaştığı Ortaya Çıktı

Önceki gün Didim’de Bulgar sevgilisi ve onun annesiyle birlikte tatil yaparken gözaltına alınan İngiliz asker hakkında İngiliz basınında önemli bir detay yer aldı. İngiliz asker Joe Robinson’ın terör PKK’nın Suriye uzantısı YPG’yle birlikte savaştığına dair demeçleri ortaya çıktı.

PKK saflarında IŞİD’e karşı savaştığı ortay açıktı

PKK’nın Suriye uzantısı YPG’yle birlikte IŞİD’e karşı savaştığı iddialarını Türk polisine karşı reddeden Joe Robinson’ın gerçek yüzü ortaya çıktı. İngiltere’nin saygın haber sitelerinden The Independent, eskiden İngiliz ordusunda da görev alan Robinson’ın Suriye’de eline silah aldığını ve IŞİD’e karşı PKK’nın uzantısı YPG ile savaştığını yazdı.

Türkiye’deki ifadesinde kabul etmemişti

Türk basınına yansıyan haberlere göre ifadesinde Suriye’ye 2015 yılında tıbbi yardımda bulunmak üzere gittiğini söyleyen ve sadece 3 ay kaldığını ifade eden Joe Robinson, “YPG’den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye döndüm. 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye’ye geldik” dedi.

“YPG de koalisyon müttefikimiz”

İngiliz yetkililer, “Bir İngiliz vatandaşının gözaltına alındığını biliyoruz, elçiliklerimizden görüşme izni istedik” dedi. Fakat Robinson’ın geçmişte verdiği demeçlere göre, eski asker, Tunus’ta 2015 yılında 39 İngiliz turistin tatil yaparken öldürülmesinden sonra YPG’ye katılmaya karar verdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl verdiği röportajda Robinson, “Suriye’ye terörizmle savaşmaya ve sivilleri korumaya gittim. Ülkemi seviyorum ve YPG de koalisyon müttefikimiz” ifadesini kullandı.
Robinson’ın YPG’ye Facebook üzerinden bir YPG’liyle arkadaş olduktan sonra dahil olduğunu söyleyerek, “Ben IŞİD’e karşı savaştığım için çok gururluyum ve sonuç ne olursa olsun hiçbir pişmanlığım yok” dedi.