07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Patilere El Ver
Bu Patilere El Ver

Bu Patilere El Ver

Yeterli yasal önlemler ve projeler olmadığı için sokak hayvanları zor yaşam koşullarında mücadele ediyor. Hayvanseverlerin çabası ile sokak hayvanlarının kısırlaştırma, tedavi ve  beslenmeleri  yapılabiliyor. Ancak bu çabalar da yetertli destek olmayınca çok güç koşullar altında yapılabiliyor.

Ankara’da kurulan SİMORG Sokak Hayvanları İçin Mücadele ve Organizasyon Derneği sokak hayvanları içim mücadele eden derneklerden.  http://www.sim.org.tr/  özellikle Ankara Kusunlar bölgesinde yaşayan sokak köpekleri  için kısırlaştırma, tedavi ve beslenme için destek bekliyor

 

SİMORG hedefini şöyle açıklıyor;

“Maalesef ülkemizde henüz, dağ başlarına, ormanlık ve ıssız alanlara atılarak ölüme terk edilen hayvanlarla, denetimsiz ve kötü koşullarda yaşamaya zorlanarak barınaklarda tutulan, insanlar tarafından ciddi işkencelere maruz kalan, canları üzerinden para kazanılma uğruna kötü şartlarda üretilen ve ölümüne dövüştürülen hayvanların sorunlarına ilişkin etkin ve kalıcı politikalar ve caydırıcı cezai müeyyideler uygulayan yasalar üretilememiş, hayvanların yaşam kalitesini artıracak projeler ülkemiz genelinde hala uygulanamamıştır.

Sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanlar, toplumun önemli bir kesimi tarafından sorun olarak görülmesinin yanında; sürekli olarak insanlardan şiddet görerek, işkenceyle karşılaşarak, hastalık ve açlıkla savaşarak zor bir yaşam sürdürmek zorunda kalmaktadırlar.

İnsanların sokaklarda hayvan varlığını kabul etmesi ve hayvanlarla birlikte yaşamayı öğrenmeleri gerekmektedir.

Öldürmek, zehirlemek, insanın yaşamadığı dağlara, bozkırlara atarak açlık ve susuzluğa mahkûm ederek ölüme terk etmek, bir canlının yaşam hakkını elinden almak insani, vicdani ve ahlaki bir çözüm değildir.

SİMORG Sokak Hayvanları İçin Mücadele ve Organizasyon Derneği olarak; özellikle insansız yaşayamayan ve sosyal bir canlı olan köpekler başta olmak üzere; sahipsiz hayvanlar sorununun insani ve modern bir şekilde çözümüne katkı da bulunmak, yaşam kalitelerini artıracak projelere imza atmak ve yasal haklarının korunmasına yönelik çalışmaları artırarak, onlara daha iyi bir gelecek sağlamayı hedefliyoruz.”

 

Işık Talipoğlu, Ankara Kusunlar bölgesinde yaşayan sokak köpekleri için mücadele ediyor. Yaklaşık olarak 100 köpek var ve bunların içerisinde ”Cins” köpekler de mevcut . Söz konusu bölgede kısırlaştırma, tedavi, besleme ve su verme dahil, rutin ve hayati işlemler uygulanıyor.

SİMORG iletişim adresleri

http://www.sim.org.tr/tr

https://www.facebook.com/Simorg-Derne%C4%9Fi-409216149444574/?fref=ts

https://twitter.com/SimorgDernek