07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Onlar Güçlü Ama Biz Çok Haklıyız”

“Onlar Güçlü Ama Biz Çok Haklıyız”

Sosyolog Veli Saçılık Halk Tv’de Cüneyt Akman’ın sunduğu “Zamanın Ruhu” programına konuk oldu… Halktv yayınının kesildiği saatlere denk gelen program sadece youtube üzerinden yayınlandı. Saçılık programda, açlık grevini, polis müdahalesini ve ne yapmak istediklerini anlattı. “Polis anneme, ‘oğlunu da al git’deyip yerlerde sürüklüyor. Nereye gidelim” dedi..

“Onlar Güçlü Ama Biz Çok Haklıyız”

İşte Saçılık’ın o açıklamalarından başlıklar;

-Başka bir yer de de işe giremiyorum. Ben başvurmadım ama arkadaşlar başvurmuş.AKP uğraşır, iş yapamayız diye istemiyorlar.

-Ben 15 Temmuz’un bir tarafında değildim.Tanktan kimseye ateş etmedim.Bunun bedelini ödemeyi kabul etmiyorum.

-Ben bu kadar plastik mermi atılacak kadar kötü bir şey yaptımsa neden gözaltına bile alınmadım?

-Polis eylemci gruba sesleniyor, bu yaptığınız kanunlara aykırı diye.Grup dedikleri sadece benim.Bu hangi kanuna aykırı. Polise de sordum bu soruyu. Açıklayamadı.

-Bu bir işkence yöntemi.Silahların eşitliği diye bir şey vardır.Mütekabiliyet yok. Bizim elimizde bir şey mi var.Onlar biz çok güçlüyüz demeye çalışıyor. Biz onlara güçsüzsünüz demiyoruz. Biz çok haklıyız diyoruz.

-Bizim açlığımız ekmeğe değil, adalete.Ekmeğe olan bir açlık yok ortada.

-Eylem ne zaman etkili olmaya başladı, ses getirmeye başladı, o zaman bizi terör örgütü üyesi ilan ettiler. Sadece bana bir örgüt bulamadılar henüz.

-Ben memurken cezaevine girmedim. Cezaevinden çıktıktan sonra KPSS’ye girip memur oldum. Yargılandığım davadan da berat ettim. Konu da bahsetttikleri örgütle ilgili değildi.

-İkinci bir Gezi olmasından korkuyorlar. Eğer 2. bir Gezi olmasını istemiyorsanız.bu haksızlıklardan vazgeçin.

-Annemi yerlerde sürüklediler. Oğlunu da al git dediler. Nereye gidicez?

İşte programdan Veli Saçılık’ın yaşadıklarını anlattığı o bölüm;