07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Odatv Davasında Mahkeme Son Sözü Söyledi
Odatv Davasında Mahkeme Son Sözü Söyledi

Odatv Davasında Mahkeme Son Sözü Söyledi

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 yıldır süren Odatv davasında son kararı verdi. Mahkeme bugün görülen karar duruşmasında 13. sanık hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme, Odatv kumpasını kuranlar hakkında suç duyurusunda bulunulması kararını verdi.

“Aklımdan geçenleri söylersem yeni bir dava konusu olacak”

Dava için “FETÖ” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık da duruşmaya getirildi. Karardan önce son sözü sorulan Şık, “Söyleyecek çok sözüm var. Ama aklımdan geçenleri söylersem yeni bir dava konusu olacak. Bu adliye adaletin mezarı haline geldi. Bu mezarın kazıcıları da maalesef hakim ve savcılar” dedi.

Gazeteci Soner Yalçın ise son sözünde, “Beraatimi istiyorum ve bize bu kumpası kuran FETÖ’den şikayetçiyim” dedi.
Alınan son sözlerin ardından kararını açıklayan mahkeme 13 sanık hakkında beraat kararı verdi.

“Bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği cezayı bulacak”

Karar duruşması sonra berat eden Ahmet Şık, duruşma salonuna gelenlere böyle seslendi;

14 Şubat 2011 yılındaki operasyonla başlayan Odatv Davası’nın son duruşması 15 Şubat 2017’de yapılmıştı. Savcının tüm sanıklar için beraat talep ettiği mütalaasının ardından, 15 Şubat’taki duruşmada son savunmalar da alınmıştı.. Mahkeme, heyetin değişmesi ve dosyanın kapsamlı olması nedeniyle duruşma 12 Nisan’a ertelemişti. Odatv Davası’nda, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil, Nedim Şener, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Sait Çakır, Coşkun Musluk ve İklim Bayraktar sanık olarak yargılanmakta. 14 sanıkla başlayan davada, Kaşif Kozinoğlu cezaevinde hayatını kaybetmişti.