07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Nefret Suçuna Yargı Zırhı
Nefret Suçuna Yargı Zırhı

Nefret Suçuna Yargı Zırhı

Yılbaşı kutlamalarının “gayrimeşru” olduğu vurgulanan Cuma hutbesi yargıdan döndü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanı hakkında yapılan suç duyurusunu işleme koymama kararı verdi.

Halk TV’den Can Coşkun’un haberine göre; 30 Aralık Cuma günü camilerde okutulduktan sonra tepki çeken ve Reina saldırısının ardından protestolara neden olan Cuma hutbesiyle ilgili suç duyurusuna yanıt geldi. Avukat Onur Cingil’in yaptığı suç duyurusuna cevap veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma açılması için izin istemeye gerek görmeden ‘İşleme Konulmama’ kararı aldığını duyurdu. Savcılık, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında yapılan “Hutbeyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suç duyurusunda somut bir dayanak bulunmadığını vurgulayarak, hutbe ile Reina’ya yapılan terör saldırısının bağdaştırılamayacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşından bir gün önce camilerde okuttuğu hutbede yeni yıl kutlamalarını işaret ederek”Unutmayalım ki ömür sermayesinden geçen bir yılın sonunda kendini ve yaratılış gayesini unutarak değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimeşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz. Yeni bir yılın ilk saatlerinin başka kültürlere, başka dünyalara ait yılbaşı eğlenceleriyle israfa dönüştürülmesi ne kadar da düşündürücüdür.” ifadelerine yer vermişti.
Bunun üzerine harekete geçen avukat Onur Cingil, Mehmet Görmez hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.