07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Mukavemet’ Zamanı!”
“Mukavemet’ Zamanı!”

“Mukavemet’ Zamanı!”

İşte kamuoyuna duyurulan “Makavemet” dergisinin ilk sayısına ilişkin detaylar ve nasıl bir dergi olacağına dair ipuçları;

MUKAVEMET ZAMANI!

“Madem ki dağılmış pazar yerlerine benziyor memleket; o vakit mukavemet’ diyerek yayın hayatına başlayan Mukavemet dergi okuyucularıyla buluşuyor.

Siyaset, bilim, kültür-sanat ve felsefe dergisi Mukavemet, ilk sayısıyla 15 Şubat’ta bayilerdeki yerini alıyor.

Aylık yayınlanacak Mukavemet, daha yaşanır bir ülke için, Türkiye’de dolaşan ‘hayalet’ olma umuduyla yayın hayatına başlıyor. Siyasetten ekonomiye, toplumsal mücadeleden felsefeye, sanattan bilime ve her ay özel dosya konularıyla, okuruyla buluşacak olan Mukavemet, ilk sayısında ‘korku’ temasını ele alıyor ve gür bir sesle korkuya hayır diyor.

Korkuya teslim olmaya, tek adam rejimine, kula kulluk edene, yalana, talana, arsıza, hırsıza, karanlığa karşı Mukavemet olmaya geliyor.

‘Bütün mümkünlerin kıyısında’, ‘göğe bakmak’ için ülkeye Mukavemet olalım sloganıyla yola çıkan dergi, yeni yüzler ve yeni seslerin yer aldığı, ülke gerçekleri için söyleyecek sözü olan, eşitlikçi, özgürlükçü ve barış yanlısı bir çizgide yer alıyor.
Mukavemet, yüzünü güneşe dönmüş herkesi, birlikte anlamaya, birlikte üretmeye ve birlikte değiştirmeye çağırıyor. Mukavemete davet var!

Mukavemet’e katkıda bulunanlar;
Adnan Saatçi, Ahmet Altun, Akçay Taşçı, Akif Kara, Ali Bülent Erdem, Alpaslan Tavşancı, Can Atalay, Çise Atalay, Damla Özen, Deniz Kahya, Deniz Özlem Bilgili, Doğan Alpaslan Demir, Ecevit Aktaş, Elif Köksal, Emrah Çetin, Emre Tansu Keten, Ercüment Akdeniz, Esen Acarer Kahya, Fuat Ercan, Gökçe Çataloluk, Hakan Tanıttıran, İsmail Güney Yılmaz, İzlem Aybastı, Kamil Kartal, Kubilay Kartal, Melda Onur, Özcan Dursun, Özgür Karaduman, Özlem Dündar, Özlem Özkan, Özlem Türkmen, Perihan Meşeli, Rıfat Doğan, Serkan Aydın, Süleyman Karan, Taylan Kesanbilici, Tuba Torun, Umut Kocagöz, Vildan Tekin, Yeşim Dinçer, Zehra Firdevsoğlu, Zülfiye Yılmaz ve büyük hasretten önce yitirdiğimiz bütün dostlarımız…

[email protected]
www.mukavemet.org
Facebook – Twitter- İnstagram: @mukavemetdergi”