07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mühürlü Pusulaları Kaçırmak İsterken Yakalandılar
Mühürlü Pusulaları Kaçırmak İsterken Yakalandılar

Mühürlü Pusulaları Kaçırmak İsterken Yakalandılar

Kâğıthane İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda mühürlü zarf ve oyları çöp poşetinden çıkarmak isteyen bir kişi CHP ve HDP’li görevlilerce fark edildi. Polislerin de dahil olduğu o anlar cep telefonu kamerası ile kayda da alındı.

Kâğıthane ilçesinde referandumda görev yapan CHP ve HDP’li görevliler okullarında oy sayım işleminin sona ermesinin ardından torbaladıkları oyları seçim akşamı Kâğıthane İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na götürdü. Binanın içine giren görevliler uzun koridorda yanlarından siyah çöp torbası taşıyan birinin gittiğini gördüler. İlk anda çöpçü zannettikleri kişiyi ‘burada ne işi var’ şüphesiyle durduran görevliler bu kişinin elindeki siyah poşete dikkat etti.

Çöp poşetinden mühürlü oy pusulaları çıktı

Siyah çöp poşetinin sorulmasının ardından panikleyen bu kişi, hızla uzaklaşmaya başladı. Bunun üzerine bu kişiyi takip eden CHP ve HDP’li görevliler İlçe Seçim Kurulu’ndaki sinemada bu kişiyi sıkıştırdı. Bu kişinin açamayacağını söylediği siyah poşet buradaki arbede sırasında yırtıldı ve içerisinden mühürlü zarf ve pusulalar düştü. Bunun üzerine içeriden yetkili kişi çağırılarak, durum soruldu. Yetkili kişinin “bunlar sandıkta unutulmuş zarflar” cevabı üzerine görevliler tutanak istedi. Ancak herhangi bir tutanak gösterilmedi. Bunun üzerine işlem yapılması için polis çağırıldı.

İşte o anlar;