07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ma, Ka ve Ra Montaj”
“Ma, Ka ve Ra Montaj”

“Ma, Ka ve Ra Montaj”

Eski AB Bakanı Egemen Bağış,  “Bakara, makara” sözleriyla ilgili konuştu… Bağış, o ses kaydının iftira olduğunu ileri sürüp “Bana Bakara, makara kaydının aslını sadece Recep Tayyip Erdoğan sordu. Dünyanın en büyük ses laboratuvarı Londra’dadır. Ma, ka ve ra hecelerinin başka görüşmelerden alınıp montajlanarak birleştirildiği bilimsel olarak orada da kanıtlanmıştır” dedi.

İşte Egemen Bağış’ın yandaş TGRT’de yaptığı o açıklamadan ilgili bölümler;

“Güneydoğulu olduğumuz için yapıldı”

“17-25 Aralık’ta bunlar bizim inancımızı sorgulamaya kalktılar. Siirtli Egemen Bağış, Mardinli Muammer Güler, Muşlu Zafer Çağlayan Halkbank üzerinden yapılan bir kurgu ile siyasetten saf dışı bırakılmak istendi. Çok enteresandır üçü de Güneydoğuluydu. Üçü de Milli Görüş kökeninden gelmiyordu. Yani AK Parti içerisinde zayıf halka olarak görülüyordu. Parti içindekilerin rahatlıkla gözardı edebileceği insanlar olarak değerlendiriliyordu ve onlara yönelik bir saldırı yapıldı. Ama Halkbank’tan sorumlu bakana hiç kimse bir şey sormadı”

“Ma, ka ve ra hecelerini başka konuşmalarımdan almışlar”

“Bana Bakara, makara kaydının aslını sadece Recep Tayyip Erdoğan sordu. Kendi dava arkadaşlarım inanmayı tercih etti. Hatta bunu çıkıp açıklamamızı bile istemediler. ‘Şimdi konuşmanın sırası değil aman bu konuyu kapatın’ deyip susturdular. Dünyanın en büyük ses laboratuvarı Londra’dadır. Ma, ka ve ra hecelerinin başka görüşmelerden alınıp montajlanarak, birleştirildiği bilimsel olarak orada da tescillenmiştir”

Bağış hangi laboratuvar ve rapora dayanarak konuştuğu hakkında bilgi vermedi.