07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Köprüde Linç AİHM’e Taşınıyor
Köprüde Linç AİHM’e Taşınıyor

Köprüde Linç AİHM’e Taşınıyor

Köprüde linç edilen Harp Okulu Öğrencisi Murat Tekin’in ablası, katillerden hesap sormak için AİHM’e gidecek.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın programına telefonla bağlanan, 15 Temmuz gecesi köprüde linç edilen Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin‘in ablası Mehtap Tekin, katillerin yargılanması için AİHM’e gideceğini söyledi.

Tatbikat var diye kandırılıp 15 Temmuz günü sokağa çıkarılan Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin, köprüde vatandaşlar tarafından linç edilerek öldürüldü ancak katilleti hala bulunamadı.

“O katiller bulunmak zorunda”

Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, katillerden hesap sormak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğini söyledi ve şöyle konuştu.

“Kardeşimle ilgili olaylar ortada. Darbe günü bende dışarıya çıktım. Elimde bayrakla çıktığım zamanlarda kardeşimi de İstanbul boğaz köprüsüne hain komutanlar götürüyor. Orada katlediyorlar. Onların bir elinde bayrak, bir elinde de bıçak, kılıç, şiş bu şekilde insanlar var. Kardeşim katledildikten sonra biz dava açtık fakat şuan sonuç yok. Hiçbir işlem yapılmıyor. O elinde bıçak olanlar, kemer olanlar itiraf ediyor. Adalet bir an önce yerini bulmalı. Neredeyse 8 ay oldu, ne kardeşimizi emanet ettiğimiz Hava Kuvvetleri ne yetkililer hiçkimse bize ulaşmadı. Artık adalet istiyoruz. Benim kardeşimin hiçbir suçu yok. Kardeşim şehit biz bunu biliyoruz. O katiller bulunmak zorunda. Katiller yargılanırsa itibarımız verilecek. Biz, teröre karşı insanlar olmamıza rağmen hain muamelesi görüyoruz. Ben İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim.”